Onduidelijkheid over studenten korting Starbucks Hilversum

Onduidelijkheid over studenten korting Starbucks Hilversum

Foto: León Guanajuato

Studentenkorting is op veel plekken in Hilversum te vinden: bij jouw favoriete kledingwinkel, of zelfs bij de kapper. Dit was een voor lange tijd nog geen ding bij de Starbucks, maar daar is verandering in gekomen. Helaas is dit nog wel onduidelijk.

Starbucks, wie kent het niet? De groene zeemeermin die je vaak genoeg op koffiebekers op het station voorbij ziet komen. Vooral onder de studenten die nog even wat cafeïne willen binnenhalen voor hen les is ze een grote hit.

Dit kan nu een stuk goedkoper, op meerdere locaties hangen posters op de deur die aangeven dat er in dat filiaal 20% studenten korting wordt gegeven. Naar aanleiding van mijn gesprek met de medewerkers van het filiaal op station Hilversum bleek dat deze korting alleen wordt gegeven op stations. ‘Het is niet in alle locaties. Alleen winkels op stations hebben studenten korting, omdat deze vallen onder de SSP. En omdat dit plekken waar veel studenten komen.’ Zei één van de medewerkers. Jammer genoeg is dit nog best wel onduidelijk bij de meeste studenten.

De SSP is het bedrijf dat de Nederlandse stations voorziet van eet en drinkgelegenheden, een bedrijf waar je dus vaker mee in aanraking komt dan je denkt. Renz Wijk van de SSP had hier het volgende over te zeggen; ‘Het is fijn om onze koffie wat betaalbaarder kunnen maken voor de student – een groep die goed vertegenwoordigd is op het station maar het vooral moet hebben van een bijbaantje naast een studie.’

Met het geluid van het grote koffiezetapparaat op de achtergrond kwam ik in gesprek met twee Amsterdamse studenten die wonen in Hilversum. Terwijl ze stonden te wachten op hun kopje koffie stelde ik de vraag of ze hun studentenkaart hadden laten zien. De enthousiaste Geneeskunde studente zei van wel. ‘Ik haal hier elke ochtend eigenlijk wel koffie en dit bespaart mij best een hoop geld. Het is alleen niet heel duidelijk aangeven. Ik ben er deze week pas achter gekomen door de poster op de deur, deze is alleen heel slecht te zien als de deur open staat.’

Kop verse thee in haar hand antwoordde de andere Criminologie studente dat zij niet zo veel koffie drinkt, maar door deze korting nu toch wel vaker thee zal komen halen op dit station filiaal. ‘Ik drink niet veel koffie dus ik kom niet vaak bij deze Starbucks. Het voelt altijd stom om daar heen te gaan voor een thee omdat het zo veel duurder is, maar met die studenten korting is dat wel echt haalbaar. Hierdoor zou ik er zeker vaker heen gaan.’

Met veel studenten die langs station Hilversum komen en natuurlijk hun eigen groep van 6.000 studenten op het ROC van Hilversum is het natuurlijk een slimme zet om studenten korting aan te bieden bij het filiaal op het station. Alleen aan de verspreiding van het bestaan van de korting moeten ze nog een beetje werken.

Dus bij je volgende bezoek aan de Starbucks op Hilversum centraal: vergeet niet jouw studentenkaart te laten zien. En hier onder Ratha Alphonse die spreekt met een HvA student over zijn Starbucks bezoeken en de studentenkorting:

https://soundcloud.com/ratha-alphonse-739438265/audioreportage-starbucks-hilversum?si=2a466497e0e1478da8bef736356b1014

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *