{"id":763,"date":"2024-10-13T17:04:19","date_gmt":"2024-10-13T15:04:19","guid":{"rendered":"https:\/\/svjmedia.nl\/houten\/?p=763"},"modified":"2024-10-13T17:04:19","modified_gmt":"2024-10-13T15:04:19","slug":"restaurant-kasteel-heemstede-behoudt-michelin-ster","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/svjmedia.nl\/houten\/763\/restaurant-kasteel-heemstede-behoudt-michelin-ster\/","title":{"rendered":"Restaurant Kasteel Heemstede behoudt Michelin ster"},"content":{"rendered":"

HOUTEN \u2013 Restaurant Kasteel Heemstede is een van de 102 restaurants in Nederland die \u00e9\u00e9n Michelin ster heeft. 7 oktober zijn alle sterren weer uitgedeeld en Kasteel Heemstede heeft hun ster behouden. Lopend door de gangen van het kasteel verteld de chef kok Ollie Schuiling over dit restaurant.<\/strong><\/p>\n

Het restaurant, dat in 2020 in het kasteel is gekomen, heeft in 2021 hun eerste Michelin ster gekregen. Tot nu toe hebben ze hem elke keer behouden en Schuiling zegt ook niet bang te zijn om hem kwijt te raken. Dit is het vierde jaar dat ze de ster hebben en dat laat zien dat de kwaliteit constant is volgens Schuiling.<\/p>\n

Wanneer je over de brug naar de deur van het restaurant loopt wordt je verwelkomd in een grote hal, het hoge abstract beschilderde plafond en de zacht gekleurde stoelen complimenteren elkaar. Wanneer gasten aankomen kunnen ze hier even landen, terwijl beneden hun tafel wordt klaargemaakt. Door de grote ramen kijk je uit op een moestuin waar op dit moment vooral veel knollen staan. In de zomer worden alle kruiden en eetbare bloemen voor in de gerechten uit deze moestuin gehaald. De kaart veranderd dan ook mee met de seizoenen. \u2018Wat je buiten ziet wanneer je door het raam kijkt moet je terugzien op je bord\u2019 zegt Schuiling.<\/p>\n

Omringd door honderden verschillende wijnflessen vertelt Schuiling dat ze graag willen doorgroeien naar twee sterren, maar wanneer ze voldoen aan de hiervoor gestelde eisen is aan Michelin. Schuiling is vooral trots dat ze nu een stabiel niveau hebben waar ze op kunnen voortbouwen.<\/p>\n

In de tweede keuken worden voorbereidingen gedaan voor de lunch en het diner. Onderweg naar de keuken wordt het gelach van de koks onderbroken door een oven die afgaat. Terwijl er vijf koks bezig zijn met groentes snijden, pompoen schillen en koekjes bakken, vertelt souschef Tom Broekmeijer wat zijn bijzonderste momenten waren in het restaurant. De meeste koks die in de keuken werken zijn studenten in de twintig. Schuiling kiest daar bewust voor, hij wilt jongeren met een passie voor eten een plek bieden om zich te ontwikkelen.<\/p>\n

Restaurant Kasteel Heemstede heeft een team van twaalf mensen. Dat klinkt klein maar aangezien ze plek hebben voor dertig gasten is het precies goed. Hierdoor kunnen ze de gasten een persoonlijke service bieden. De gasten eten in een knusse ruimte die elegant is ingericht, de sfeer is chique maar huiselijk. Naast de witte tafellakens en de zacht gekleurde stoelen staan kleine schaapjes die dienen als tassenhouder. In de ruimte zijn vooral tafels voor twee en vier personen, maar ook hebben ze tafels met wat meer privacy voor kleine groepen. Volgens Schuiling doen ze hun best om iedere avond vol te zitten, dit lukt echter niet altijd. Meestal zijn er rond de 25 gasten bij het diner.<\/p>\n

 <\/p>\n