Collecteloop Leger Des Heils Nieuwegein

Collecteloop Leger Des Heils Nieuwegein

Nieuwegein – Leger Des Heils Nieuwegein loopt van 28 november tot en met 4 december collectes in wijken van Nieuwegein. Het opgehaalde geld is hard nodig en word gebruikt voor het werk van de organisatie. Collectes worden gelopen door vrijwilligers van het Leger Des Heils.

Algemene informatie

Leger Des Heils bestaat al sinds jaar en dag, het is een evangelisch kerkgenootschap dat gevestigd zit in wel meer dan honderdachtentwintig landen. Het Leger Des Heils geeft maatschappelijke hulpverlening aan kwetsbaren in de samenleving, zoals onder andere daklozen, prostituees en verslaafden. In Nederland alleen al heeft Leger Des Heils ruim honderd buurthuiskamers die toegankelijk zijn voor iedereen.

Geloofsgemeenschap

De bijbel is een grote inspiratiebron voor het Leger Des Heils. Zij delen het geloof en strijden voor een leven zoals God het bedoeld heeft, door het goede nieuws van Jezus Christus uit te dragen, zowel in woorden als daden. Wanneer mensen zich voegen aan de geloofsgemeenschap worden zij heilsoldaten genoemd. Het is zijn of haar streven een levenslang verbond met God aan te gaan, hem te dienen en andere mensen te helpen.

LDH Nieuwegein

Op de Sluyterslaan 533 zit de buurtkamer van Nieuwegein. De openingstijden variëren per dag tussen 11:00 tot 19:00. Zij hebben een weekprogramma waarin activiteiten worden ondernomen zoals koken en/of tuinieren. Hier leer je nieuwe mensen kennen, kijken anderen ook naar jou om, kun je een goed gesprek voeren en vooral heel belangrijk; Iedereen is hier welkom.

Collecte loop

De collectelopers hebben allemaal een eigen schema of planning, en leveren het opgehaalde geld na afloop weer in bij een zogenaamde ‘majoor’. Dit is een begeleider die de leiding heeft over bepaalde activiteiten binnen het Leger Des Heils. Het gecollecteerde geld wordt nageteld en dit wordt genoteerd bij de naam van de collectant. De collectanten zijn allen vrijwilligers.

https://soundcloud.com/cynthia-wijnen-925104406/leger-des-heils-audio?si=6cbd99107ec4458d9311c20645d97d5c&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Cynthia Wijnen

Cynthia Wijnen is geboren in Almere, waar zij ook is opgegroeid met haar zussen en ouders. Ze heeft 5 jaar havo afgerond en is in 2021 begonnen met de studie Journalistiek in Utrecht. Vanaf jongs af aan wilde Cynthia al iets doen met de Media en televisie. Ze is sinds 2017 Formule 1 fan en hoopt in de sport journalistiek terecht te komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.