Wandelclub van start in IJsselstein

Wandelclub van start in IJsselstein

Foto: Meric

IJSSELSTEIN – Karin Oost en Rinie Hooijer hebben in februari een wandelclub opgericht in IJsselstein genaamd de wandelclub IJsselstein. En afgelopen dinsdag vond de eerste officiële avondwandeling plaats. Veel mensen in IJsselstein wandelen zelfstandig buiten. En daarom vonden de twee oprichters het leuk en zinvol om een wandelclub te beginnen. De wandelclub biedt momenteel drie soorten wandelingen aan en het lid worden van de club is gratis.

In februari is de eerste wandelclub van IJsselstein opgericht. De oprichters vonden het een goed idee om een wandelclub op te zetten, want zij wandelen zelf ook regelmatig. En ze zagen vaak mensen, die ook aan het wandelen waren. ´Wij zien ook veel mensen wandelen en dachten: waarom richten we niet een club op voor IJsselsteiners die het leuk vinden om vrijblijvend en gezellig met elkaar te wandelen in en buiten IJsselstein?´, aldus Karin Oost. 

Eerste bevindingen

De eerste avondwandeling van de club is een feit! Dinsdag 5 april. Twee aan twee lopend door de straten van IJsselstein en met Rinnie voorop als routeplanner. Lachend te praten waren de leden met elkaar aan het wandelen. De wandeling was ongeveer 6 kilometer lang en duurde anderhalf uur. En elk half uur werd een ‘wisselronde’ gedraaid. De tweetallen moeten dan wisselen, zodat er nieuwe kennismakingen plaatsvinden. ‘ Ik zat zo lekker aan de klets met iemand en dan hoor je dat je weer met iemand anders moet lopen, dat was wel het jammere aan het idee’, aldus willekeurige lid van de wandelclub. ´De bedoeling is, dat iedereen elkaar gaat ontmoeten en als er nog mensen zijn, die nog verder willen praten, dan kunnen ze dat buiten de wandeling voortzetten.’, aldus Rinie Hooijer. Karin en Rinie vonden de eerste avondwandeling geslaagd. ‘ Iedereen vond het gezellig, dat is positief.’, aldus Karin. 

Themawandelingen

De wandelclub biedt momenteel drie soorten wandelingen aan over harde en zachte paden, waarbij modder en plassen niet worden vermeden. Doordeweeks zijn er op dinsdag en donderdag wandelingen gepland in IJsselstein van 6 tot 8 kilometer. In het weekeinde is er afhankelijk van het weer op zaterdag of zondag een langere wandeling buiten IJsselstein door de natuur met bezoek aan andere dorpen. En soms worden er ook specifieke wandelingen georganiseerd. Bijvoorbeeld een wandeling, waarbij de mensen gaan lopen om Oekraïne te steunen. En een wandeling, waarbij de mensen gaan lopen ter steun voor kinderen met de ziekte kanker. De wandelclub is van plan om in de toekomst meer themawandelingen te organiseren. Zo hebben ze in gedachten om jongerenwandelingen te organiseren en wandelingen, waarbij mensen gaan daten tijdens het lopen.

Lidmaatschap

Het is gratis om lid te worden van de wandelclub. Er is wel een ongeschreven regel voor de leden, namelijk dat je als lid minimaal één keer per maand aanwezig moet zijn bij een wandeling. En als lid wordt je ook toegevoegd aan de whatsappgroep van de wandelclub, zodat je als lid kan aangeven of je wel of niet kan meelopen per wandeling. Het aanmelden kan via een formulier via de website van de wandelclub www.wandelclub-ijsselstein.nl.

Hieronder toevoegend videofragment met vrijwilligster en oprichtster Karin Oost van de wandelclub IJsselstein:

Over de auteur

meric Yener

Meric Yener is de naam, student Journalistiek aan de hogeschool in Utrecht. Hier doe ik op het moment ervaring op in het schrijven van artikelen, het opzetten van interviews en het maken van filmpjes. Van mij zijn kwalitatieve items te verwachten. Ik ben zelfstandig inzetbaar, maar kan ook overweg in teamverband. Nieuwsgierig in mijn vak ben ik constant bezig om mijzelf te overtreffen, doormiddel van het maken van nieuwe dingen. Momenteel actief in de steden Nieuwegein en IJsselstein.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.