IJFC verwelkomt nieuwe voorzitter in Remco Bloemheuvel

IJFC verwelkomt nieuwe voorzitter in Remco Bloemheuvel

Foto genomen door: Ties Thijssen

IJSSELSTEIN – Vanaf 22 november maakt voetbalclub IJFC een wissel van de wacht mee als Remco Bloemheuvel wordt aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij vervangt hiermee voormalig voorzitter Johan Boer, wie hiervoor 16 jaar lang voorzitter van de vereniging is geweest. Johan kreeg als dank voor zijn diensten voor de club een oorkonde en een gouden speld overhandigd van een afgevaardigde van de KNVB. Daarna werd bij de algemene ledenvergadering voorgesteld om hem te benoemen als erelid van de club door zijn opvolger Remco Bloemheuvel. Boer wilde eerder al stoppen als voorzitter maar bij gebrek aan een opvolger was dat nog even uitgesteld. Uiteindelijk heeft Remco er toch voor gekozen het stokje over te nemen.

Johan Boer zijn termijn bij de club heeft de vereniging veel goeds gebracht. De eerste 12 van zijn 16-jarige termijn was hij namelijk niet alleen voorzitter maar ook penningmeester. “Hiervoor hebben we natuurlijk 16 jaar voorzitterschap van Johan Boer gehad”, aldus Remco Bloemheuvel. “Hij heeft hier een hele goede structuur neergezet dus financieel zijn we heel gezond.” Onder Johan zijn bewind is niet alleen het aantal leden van de club verdubbeld maar is er ook vrouwenvoetbal naar de club gebracht. Terwijl andere sportclubs het financieel steeds lastiger krijgen, zeker nu met corona, staat IJFC, grotendeels dankzij Johan zijn inspanningen, nog steeds sterk in hun schoenen als club zijnde.

Remco Bloemheuvel zal voor de meesten ook geen nieuw gezicht zijn bij de club. Hij zit namelijk niet alleen al een jaar in het bestuur maar is ook keeper van het 6e heren elftal. In het dagelijks leven is hij Private Banker New Business bij de Rabobank, ook is hij ondernemer. Over zijn ambities bij de club hoopt hij verschillende dingen te bereiken. Zoals de Hoofdklasse behalen met het eerste dameselftal, maar dat niet alleen: “De eerste stap die ik wil zetten is zorgen dat er rust in de club komt zodat we nieuwe leden goed kunnen absorberen en dat we de gezellige IJFC-sfeer daarbij goed vast kunnen houden.”

Over de auteur

Ties Thijssen

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in Heemstede vervolgt Ties Thijssen zijn carrière bij de studie journalistiek in Utrecht na het behalen van zijn VWO-diploma. Na twijfel over zijn toekomst kwam hij erachter dat voor een groot publiek zijn mening uitspreken een van zijn sterke punten is. Hij werd op vroege leeftijd al geloofd voor zijn buitengewone presenteer en communicatie skills. Hierdoor kreeg hij overweldigende feedback dat dit wel eens zijn toekomst zou kunnen worden, die hij ook ter harte nam. Tijdens een jaar studeren in Amerika, waarin hij bevriend raakte met de zoon van bekend sportjournalist Tom Caron, kreeg hij de mogelijkheid om het met hem over zijn toekomst te hebben. Na veel advies en goeie woorden van Tom voelde Ties de bevestiging steeds meer: sportjournalistiek zou zomaar zijn droom kunnen zijn. Eenmaal terug uit Amerika begon het proces waar hij nu nog steeds mee bezig is. Deze 22-jarige heeft een toekomst om uit te werken en zal zijn best doen om alles uit zijn carrière te halen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.