Gemeenteraad Nieuwegein geïnstalleerd met veel nieuwe gezichten

Gemeenteraad Nieuwegein geïnstalleerd met veel nieuwe gezichten

Foto genomen door: Ties Thijssen

NIEUWEGEIN – Op woensdag 30 maart is de nieuwe gemeenteraad van Nieuwegein geïnstalleerd voor de komende 4 jaar. Burgemeester Frans Backhuijs sprak de nieuwe gemeenteraad toe en heeft hierbij 32 raadsleden beëdigd. Eén voor één werden eerst de raadsleden naar voren geroepen die de eed wouden afleggen, daarna was het de beurt aan de leden die de belofte de voorkeur gaven. Vol trots legt iedereen de eed af met één hand op hun hart. Eén raadslid was echter nog afwezig vanwege ziekte en zal dus later nog apart beëdigd worden. Van de in totaal 33 raadsleden zijn er deze keer 19 leden nieuw voor de komende termijn. Een meerderheid van de nieuwe raad waren dus voor de meesten nieuwe gezichten. In totaal zijn er deze termijn 11 fracties waar de raad uit zal bestaan.

Winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen

De grootste winnaar van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in Nieuwegein, GroenLinks, komt ook tegelijkertijd aan met de meeste nieuwe leden. Alleen fractievoorzitter Alma Feenstra zat vorige termijn ook al in de raad. Deze keer zit ze er echter in als fractievoorzitter van haar partij. Vorig jaar nog commissieleden, Rien van Keulen en Jelle Doosje schuiven dit jaar ook aan in de raad samen met nog 3 anderen nieuwe gezichten binnen GroenLinks: Julian Vosseberg, Pouwel van de Siepkamp en Marilene Gathier. Allemaal hebben ze hun eed afgelegd voor burgemeester Backhuijs.

Nieuwe gezichten

Voor de nieuwe vicevoorzitter van GroenLinks, Rien van Keulen, was de beëdiging dan ook een trots moment: “Dat was wel echt een bijzonder moment ja.”, aldus Rien. “Ik voel wel echt op een positieve manier de verantwoordelijkheid om iedereen te vertegenwoordigen”. “Ook fijn om dat met zoveel nieuwe mensen te kunnen doen, je merkt dat iedereen heel enthousiast is.” Nieuwe gezichten betekenen voor de gemeenteraad ook nieuwe ideeën. Met GroenLinks als gedeelde grootste partij samen met de VVD zal dat voor veel nieuwe impulsen zorgen. “Waar wij ons de komende tijd echt voor in willen zetten is dat we samen gaan werken, dat we over de partijlijnen heen kijken, hoe we Nieuwegein gezamenlijk beter kunnen maken.” Op persoonlijk vlak heeft de GroenLinks vicevoorzitter ook nog andere wensen: “Waar ik mij persoonlijk voor in wil zetten is meer groen, dierenwelzijn en biodiversiteit, bijvoorbeeld door alle groenzones van Nieuwegein goed met elkaar verbinden zodat dieren veilig kunnen migreren.”

Over de auteur

Ties Thijssen

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in Heemstede vervolgt Ties Thijssen zijn carrière bij de studie journalistiek in Utrecht na het behalen van zijn VWO-diploma. Na twijfel over zijn toekomst kwam hij erachter dat voor een groot publiek zijn mening uitspreken een van zijn sterke punten is. Hij werd op vroege leeftijd al geloofd voor zijn buitengewone presenteer en communicatie skills. Hierdoor kreeg hij overweldigende feedback dat dit wel eens zijn toekomst zou kunnen worden, die hij ook ter harte nam. Tijdens een jaar studeren in Amerika, waarin hij bevriend raakte met de zoon van bekend sportjournalist Tom Caron, kreeg hij de mogelijkheid om het met hem over zijn toekomst te hebben. Na veel advies en goeie woorden van Tom voelde Ties de bevestiging steeds meer: sportjournalistiek zou zomaar zijn droom kunnen zijn. Eenmaal terug uit Amerika begon het proces waar hij nu nog steeds mee bezig is. Deze 22-jarige heeft een toekomst om uit te werken en zal zijn best doen om alles uit zijn carrière te halen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.