De tram tussen Nieuwegein en Utrecht rijdt ruim vier maanden niet en dat zorgt voor overlast

De tram tussen Nieuwegein en Utrecht rijdt ruim vier maanden niet en dat zorgt voor overlast

Tramstation IJsselstein-Zuid

NIEUWEGEIN – Zaterdag 26 februari zijn in Nieuwegein werkzaamheden gestart bij tramhalte Stadscentrum. Hier wordt namelijk een heel nieuw stadcentrum gebouwd. Om dit te kunnen realiseren moet een deel van de trambaan worden omgelegd. Daarom rijden er tot en met woensdag 15 juni geen trams tussen Utrecht en Nieuwegein en Utrecht en IJsselstein. Om wel te kunnen reizen worden er vervangende bussen ingezet.

De werkzaamheden zorgen echter voor veel frustratie voor omwonenden. “We hebben al zo vaak problemen gehad met de tram en nu ligt hij er helemaal uit.” Vertelt Maaike (21). Voor veel mensen uit Nieuwegein en IJsselstein betekent dit ook dat ze veel langer onderweg zijn naar Utrecht. “Ik ben nu ruim een half uur langer onderweg naar school.” Vertelt student Joris (24). “Heel leuk dat ze die bussen inzetten, maar die rijden minder vaak en ook langzamer.” Aldus Joris.

Ook zorgt het feit dat de tram wel rijdt tot P + R Westraven rijdt voor verwarring. “Ik had eerst helemaal niet door dat er werkzaamheden waren tot de tram niet verder reed.” Vertelt Maaike. “Ze hadden het veel beter op grote borden neer kunnen zetten, of voor kunnen lezen in de tram.” Aldus Maaike.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.