Hobbykoks door MOvactor borrelt op na coronaperiode

Hobbykoks door MOvactor borrelt op na coronaperiode

NIEUWEGEIN – De coronaperiode was voor veel georganiseerde activiteiten een zwart blad in de geschiedenis. Zo ook voor hobbykoks: een dagbesteding georganiseerd door de organisatie MOvactor in Nieuwegein. Maar na een moeilijke periode bloeien ze langzaam op.

Movactor

MOvactor zet zich actief in voor de leefbaarheid in buurten en wijken. ‘We werken met bewoners (organisaties) en professionele partners aan een sociale omgeving die toekomst geeft. We gaan uit van het standpunt dat iedere bewoner – jonge en oud – iets kan betekenen voor een ander en van waarde kan zijn voor onze samenleving.’ Aldus MOvactor.

Dagbesteding

Hobbykoks is een van de georganiseerde activiteiten die MOvactor biedt. Het kookfestijn bevindt zich op buurtplein Doorslag, gelegen in Nieuwegein. Joke is een van de deelneemsters aan de recreatieve dagbesteding. ‘Hobbykoks is een vrije dagbesteding waar gezelligheid centraal staat. Maar naast die gezelligheid bouw je zeker ook vriendschappen op.’

Ontstaan

‘Hobbykoks is ooit begonnen met een groep mannen.’ verteld Joke. ‘Maar een dame uit het naaigroepje en het breigroepje vonden dit ook een erg goed idee.’ Zo zijn wij ook als dames begonnen met hobbykoks. Regelmatig post Movactor aankondigingen op de website of op facebook. ‘Eigenlijk kan iedereen, van alle leeftijden, gewoon meedoen.’ Op dit moment zijn de dames met 3 actief aan het koken, maar ze hopen later toch op wat meer aansluiting. ‘De mensen hieromheen reageren allemaal erg positief, maar sluiten zich niet aan, er is blijkbaar toch iets wat ze tegenhoudt.’. De vrouwen geven aan dit jammer te vinden, aangezien er voor de corona pandemie een hele groep meedeed.

Koken

De dames komen om de week bij elkaar met ieder haar voorbereidingen voor de middag. ‘De een maakt een voorgerecht, de ander een hoofdgerecht en die andere weer een nagerecht, dit rouleert om de week opnieuw.’ Verteld de andere hobbykok. Hobbykoks vind namelijk om de week plaats, in de even weken. We maken gebruik van de keuken in dit buurthuis en de boodschappen financieren we zelf. Als je dus mee wilt doen, moet je zelf betalen voor het eten en drinken.

Corona

Joke verteld dat de corona wel veel schade heeft aangebracht aan het initiatief. ‘Door corona lag hobbykoks echt op zijn kont. We gaan er nu gelukkig weer met volle moed tegenaan en zien de toekomst rooskleurig, want we vinden het erg leuk.’ Aldus Joke.

TEKST; Sanne Visser

VIDEO; Cynthia Wijnen

Over de auteur

Cynthia Wijnen

Cynthia Wijnen is geboren in Almere, waar zij ook is opgegroeid met haar zussen en ouders. Ze heeft 5 jaar havo afgerond en is in 2021 begonnen met de studie Journalistiek in Utrecht. Vanaf jongs af aan wilde Cynthia al iets doen met de Media en televisie. Ze is sinds 2017 Formule 1 fan en hoopt in de sport journalistiek terecht te komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.