Kinderen bewegen op een interactieve manier door Nieuwegein

Kinderen bewegen op een interactieve manier door Nieuwegein

Foto: Lisa de Valk. Opdracht speurtocht

NIEUWEGEIN- door Megan van Ewijk. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 53 procent van de Nieuwegeinse inwoners overgewicht heeft en niet fit is. Welzijn organisatie Movactor organiseert samen met SportID Nieuwegein uit belang voor de gezondheid van de Nieuwegeinse basisschool kinderen tijdens de mei vakantie een speurtocht op de fiets om hen op een interactieve manier in beweging brengen.

Volgens het onderzoek van gezondheidsmonitor heeft 53 procent van de inwoners in Nieuwegein een overgewicht. Ook zouden zij niet fit zijn en zou zelfs 17 procent obesitas hebben. Bij een BMI van 25 of hoger is er sprake van overgewicht. Hiermee zijn de inwoners uit de gemeente Nieuwegein gemiddeld zwaarder dan de rest van Nederland. SportID Nieuwegein streeft ernaar dat de inwoners van Nieuwegein structureel in beweging komen, samen met de welzijn organisatie Movactor organiseren zij tijdens de mei vakantie een speurtocht op de fiets.

Speurtocht op de fiets.‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een leuke en leerzame manier in beweging zijn en met elkaar in contact komen’, Bernadette Henraat, educatief gebiedsverbinder Movactor. Tijdens de mei vakantie organiseerde zij samen met het team van Movactor en SportID Nieuwgein voor de basisschool kinderen een interactieve speurtocht op de fiets. Fietsend langs zeven verschillende buurtpleinen, kunnen de kinderen bij elk buurtplein na het uitvoeren van een passende opdracht een letter winnen voor het woord wat zij uiteindelijk moeten vormen.

‘Bij ons in de bibliotheek krijgen de kinderen de opdracht om een mysterie op te lossen. In drie boeken zitten woorden verstopt die samen een zin vormen’, vertelt Suzanne Mol van het jeugdteam bibliotheek Nieuwegein. ‘Wij als bibliotheek willen de kinderen vandaag ook nog een stukje leesplezier meegeven’ aldus Mol.Na het ontvangen van de laatste letter op buurtplein zuid, konden de kinderen zich laten schminken onder het genot van een waterijsje. Buurtverbinder Oumaima verteld hier dat ze het mooi vind om te zien hoe de kinderen lekker hebben bewogen in het mooie weer.

MovactorAls welzijns organisatie zet movactor zich in voor een betere leefbaarheid in de verschillende buurten van Nieuwegein. Movator vind het belangrijk dat ieder kind een veilige plek heeft om te spelen en met andere kinderen in contact te komen. Movactor denkt graag met de ouders mee over verschillende kwesties en daarnaast organiseren zijn wekelijks diverse activiteiten op de verschillende buurtpleinen.

Aanvullen video-bericht door: Lisa de Valk

Over de auteur

Lisa de Valk

Mijn naam is Lisa de Valk, 18 jaar en ik ben eerstejaars student journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ik zit op dit moment op kamers in Nieuwegein, maar kom oorspronkelijk uit Nieuwerkerk, een klein dorpje in Zeeland. Een grote stap heb ik moeten maken om uit mijn veilige thuishaven te vertrekken en zo de wijde wereld in te gaan. Ik vind het heel inspirerend dat er zo veel verschillende mensen zijn met ieder hun eigen verhaal en ik ben hier vaak erg nieuwsgierig naar. In de journalistiek mag ik deze verhalen omzetten tot producties, wat de studie voor mij zo leuk maakt. Het leven voor en achter de schermen spreekt bij beide aan, ik vind het leuk om dingen te regelen, en mijn eigen ambities liggen bij theater, sport en het sociale leven. Het idee om mensen te interviewen en deze verhalen op de weg terug naar huis achter mijn laptopje uit te werken, vind ik fantastisch. Een Zeeuws meisje op zoek naar avontuur :)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.