Anke Verbraak trots doch gespannen na uitgeven tweede boek

Anke Verbraak trots doch gespannen na uitgeven tweede boek

foto gemaakt door: Ties Thijssen 

In haar vrije tijd schrijft ze al zo lang ze een pen kan vasthouden en na haar boek; ‘Water en Wolfskers’ vindt op zaterdag 28 mei vindt de boeklancering van haar tweede boek plaats. ‘Wat weet men van een leven’ geschreven door Anke Verbraak uit Nieuwegein samen met haar schrijfmaatje Judith Terlaat, wiens Roman is uitgebracht.

De 22-jarige Wolf leeft bij zijn vader in Zeeland. Op zijn 17e levensjaar heeft er een heftige gebeurtenis afgespeeld. Dan komt de 17-jarige Fee in zijn leven, die wegliep van een camping na een ruzie met vriendinnen. Hoewel Wolf liever op zichzelf is, ving hij Fee wel op. In de twee weken die volgen, ontfutselt Fee aan Wolf de verborgen traumatische ervaring die hem vormde. Tussen hen groeit een band waardoor Wolf zijn verleden met andere ogen ziet en Fee zichzelf beter leert kennen.

‘Mensen vertellen niet alles.’ Voor Anke een belangrijk thema, die ze de door middel van haar boeken steeds terug laat komen. ‘Een mens kan niet alles vertellen, je leven is soms zo complex. Maar soms vertelt iemand iets niet omdat hij er niet aan denkt, zich schaamt, bang is of er simpelweg geen goede vragen worden gesteld. Maar als je iets niet vertelt dan gaat de ander naar jou kijken, zonder die kennis, waar misschien wel een hele verkeerde beslissing uitkomt.’ Vertelt Anke.

De inspiratie die Anke heeft gekregen om dit boek te schrijven komt uit een gebeurtenis die ze uit de krant oppikte. ‘Ik hoopte eigenlijk dat ik het nooit meer zou lezen, maar ik denk dat ik hem elk jaar twee à drie keer voorbij zie komen. En dan hebben we het echt over de familiedrama’s. Deze stukken zijn voor Anke het begin van het draadje geweest om dit boek te schrijven.

Er zijn veel mensen die het boek van Anke na het zien van de presentatie hebben gekocht. ‘Ik merk dat ik dan toch nog best onzeker ben. Iedereen moet het namelijk nog lezen.’ Wat gaat de eerste recensie zijn en wat gaat de organisatie van de bibliotheken ervan vinden, zijn vragen die bij Anke door het hoofd spoken. ‘Bij mijn eerste boek waren ze heel lovend, dus er hangt nog best veel van af vind ik. Nu is iedereen heel enthousiast, maar ik hoop dat ze dat straks ook nog steeds zijn.’

Anke vertelt voor de bijeenkomst ontzettend zenuwachtig te zijn. ‘Ik merk nu dat ik de opluchting voel, dat het boek er nu echt is en ik het in mijn handen kan houden. Maar Anke voelt ook trots. ‘Ik denk dat ik dat nou wel echt durf uit te spreken, trots dat ik het heb gedaan, dat ik het heb geflikt om een tweede boek te schrijven, iets waar ik al mijn hele leven van droom.’ Aldus Anke.

Over de auteur

Sanne Visser

Mijn naam is Sanne Visser, 17 jaar en geboren en getogen in Apeldoorn. Toen ik moest kiezen uit een studie wist ik het meteen: ik wil journalist worden. Ik wil in de schoenen van een ander staan en ervaren wat een ander voelt en denkt om daar vervolgens prachtige verhalen over te schrijven. Naast schrijven heb ik een passie voor fotografie, die ik dan ook graag zou willen toepassen op mijn verhalen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.