Nieuw OV-knooppunt voor Nieuwegein City

Nieuw OV-knooppunt voor Nieuwegein City

Vanaf 26 februari is Dura Vermeer begonnen aan de bouw van een nieuw OV-knooppunt in opdracht van de provincie Utrecht. Het nieuwe knooppunt moet zorgen voor en betere bereikbaarheid van het centrum van Nieuwegein.

Op dit moment kun je het nog niet voor je zien, maar het centrum van Nieuwgein ziet er over een paar maanden erg modern uit. Op dit moment zie je allen maar een hele grote bouwval en veel stof, ook hoor je constant het geluid van een bruisende bouwplaats. Voor de bewoners van Nieuwegein betekent dit dat er de komende maanden niet met de tram vanaf het centrum kan worden gereisd. De drukste lijn vanaf dut punt is de tram naar Utrecht Centraal. Deze reizigers kunnen nu gebruik maken van extra bussen die gedurende de gehele periode van de bouw inzetbaar blijven. Dit zal zorgen voor een extra reistijd van ongeveer 20 minuten. De planning van de provincie Utrecht is om vanaf 16 juni het nieuwe knooppunt in gebruik te nemen.

Waarom Nieuwegein?

Het nieuwe knooppunt in Nieuwegein is een onderdeel van een grootschalig project door de gehele provincie Utrecht. Felix Paleari is de projectmanager vanuit de provincie Utrecht, hij vertelt waarom Nieuwegein onderdeel is van dit grote project door de gehele provincie. ‘Het project wat wij gestart zijn moet zorgen voor een betere bereikbaarheid vanuit een kern naar de provinciehoofdstad Utrecht. Ook moet het zorgen voor een betere bereikbaarheid tussen de verschillende kernen, denk hier bijvoorbeeld aan de verbinding tussen IJsselstein en Nieuwgein .Nieuwegein is onderdeel van ons project omdat het de laatste jaren al erg aan het groeien is in bijvoorbeeld duurzaamheid, maar ook in bevolkingsaantal. Deze nieuwe toestroom van bewoners moeten natuurlijk ook goed vervoerd kunnen worden. Nieuwegein is een van dé steden in de provincie Utrecht die in de toekomst kan uitgroeien tot een grote stad, en dit project is daarom noodzakelijk.

De bouw

De Bouw van nieuwe OV-knooppunt is in handen van aannemer Dura Vermeer. Ook voor hen is dit een uniek project vertelt projectmanager Franke Smidstra. ‘De halte die wij aan het aanleggen zijn beschikt over de modernste techniek op dit gebied. En niet alleen de tramrails worden vernieuwd, maar ook de tram zelf. Er gaan hier CAF trams rijden, dat is het nieuwste model waar wel 500 reizigers in kunnen. Dit knooppunt maakt deel uit van de Uithoflijn, dat is een lijn waarbij je direct kunt reizen tussen Utrecht Science Park, IJsselstein en Nieuwegein. Deze lijn is de duurste tramlijn van Europa, en dat maakt het voor ons extra  bijzonder. We zijn trots dat we hier deel van uit mogen maken.

Winkeliers

De bouw van het Nieuwe knooppunt zorgt er voor dat het winkelcentrum Cityplaza slechter bereikbaar is voor een aantal maanden. Toch is Jacco Stevens, voorzitter van de winkeliersvereniging Nieuwgein blij met de bouw van dit nieuwe knooppunt. ‘Het klopt dat het op dit moment even niet ideaal is, maar we krijgen er een heleboel voor terug. Op dit moment hebben we vooral last van het geluid en het stuivende stof. Ik ben vooral erg blij dat er eindelijk een beter knooppunt komt. We hebben een prachtig winkelcentrum staan, daar moet je natuurlijk zo eenvoudig mogelijk naartoe kunnen komen’.

Over de auteur

wouter Voermans

Ik ben Wouter Voermans (2004), student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben geboren en getogen in Wagenberg en heb mijn havo afgerond aan het Graaf Engelbrecht in Breda. Mijn interesses zijn erg breed, maar ik specialiseer mijzelf in sport. Het lijkt me heel leuk om commentaar te mogen geven van sportwedstrijden en daar unieke gebeurtenissen mee te maken. Daarnaast vind ik het interessant om unieke verhalen over mensen te maken en dit over te brengen aan een groter publiek. Graag zou ik tijdens mijn opleiding alle facetten van het vak willen leren en er tijdens mijn studie achter komen waar ik later verder mee wil gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.