Open Monumentendagen ondanks corona toch succes

Open Monumentendagen ondanks corona toch succes

Open Monumentendag in historisch stadhuis in IJsselstein.

IJSSELSTEIN- Op 11 en 12 september waren de jaarlijkse Open Monumentendagen in IJsselstein weer aangebroken. Er was weer genoeg te zien en te beleven voor geïnteresseerde omwonende die naast de jaarlijkse kijkjes achter de schermen bij onder andere het museum IJsselstein dit jaar ook een unieke kans kregen om kunst te bewonderen in Het Zendstation dat eenmalig haar deuren opende.

 

 ‘Het was een succes’ verteld Angelique van Lierop die werkzaam is bij mede organisator UIT in IJsselstein. Met ongeveer 2000 bezoekers verdeeld over twee dagen deed de editie van dit jaar niet onder voor de andere jaren ondanks de getroffen coronamatregelen. ‘Mensen wilde er weer op uit, het was weer gezellig druk in de stad en dat is iets wat we erg gemist hebben.’

Bezoekers konden door middel van een tijdslot een bepaalde tijd boeken bij één van de monumenten, dit was om te zorgen dat de anderhalve meter regel nageleefd kon worden. Alleen Korenmolen De Windotter was gesloten vanwege de beperkte ruimte voor bezoekers.

De kers op de taart voor menig bezoeker was toch wel de expositie in Het Zendstation. Het iconische rijksmonument was eenmalig open en was met ongeveer 1500 bezoekers de trekpleister van het weekend.

 Audio: Matthew van der Mark in gesprek met Trudy Oskam (medewerkster UIT in IJsselstein)

Over de auteur

wouter Voermans

Ik ben Wouter Voermans (2004), student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben geboren en getogen in Wagenberg en heb mijn havo afgerond aan het Graaf Engelbrecht in Breda. Mijn interesses zijn erg breed, maar ik specialiseer mijzelf in sport. Het lijkt me heel leuk om commentaar te mogen geven van sportwedstrijden en daar unieke gebeurtenissen mee te maken. Daarnaast vind ik het interessant om unieke verhalen over mensen te maken en dit over te brengen aan een groter publiek. Graag zou ik tijdens mijn opleiding alle facetten van het vak willen leren en er tijdens mijn studie achter komen waar ik later verder mee wil gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *