NOC*NSF organiseert sportevenement

NOC*NSF organiseert sportevenement

Opening sportweek door kinderen die touwtje springen.

NIEUWEGEIN – Dit jaar bestaat Nieuwegein 50 jaar en dat moet worden gevierd. Leerlingen van alle basisscholen uit Nieuwegein verzamelen zich in sportcentrum de Voltreffer. Daar wordt het sportevenement uitbundig ingeluid. Verschillende gasten komen langs om trucs te laten zien of om toespraken te geven. Zo is ook de burgemeester van Nieuwegein aanwezig; ‘Wij vieren het hele jaar onze verjaardag met allerlei mooie evenementen, en dit is er één van’.

Het sportevenement duurt anderhalve week en bestaat uit sportactiviteiten voor verschillende doelgroepen. Volgens John van Engelen, wethouder sport in de gemeente Nieuwegein, is dit dé manier om sport uit te dragen en op een mooie manier samen te komen. ‘Deze sportweek kenmerkt zich door de verschillende thematieken en is bedoeld voor iedereen, met of zonder beperking.’

Niet alleen de doelgroep is breed maar ook de activiteiten zijn zeer uiteenlopend; van salsa dansen en waterkorfbal tot een uitgestippelde wandelroute voor ouderen of een ‘Kamp van Koningsbrugge’ ervaring voor studenten. Kortom er is voor een ieder van alles te doen. Inschrijven hoeft niet, kies een sport en doe mee. Bekijk op de website van sport ID welke sport jij leuk vindt.

Niet alleen de volwassenen  zijn enthousiast, ook de leerlingen laten weten dat ze er plezier in hebben. ‘We vinden het soms zwaar maar wel heel leuk’ laten ze weten zodra ze naar buiten lopen. Een succesvolle inluiding is het zeker te noemen. En ook al vindt niet iedereen 50 jaar heel lang, de burgemeester laat weten dat hij trots is op Nieuwegein met het bereiken van deze mijlpaal.

Over de auteur

Sanne Visser

Mijn naam is Sanne Visser, 17 jaar en geboren en getogen in Apeldoorn. Toen ik moest kiezen uit een studie wist ik het meteen: ik wil journalist worden. Ik wil in de schoenen van een ander staan en ervaren wat een ander voelt en denkt om daar vervolgens prachtige verhalen over te schrijven. Naast schrijven heb ik een passie voor fotografie, die ik dan ook graag zou willen toepassen op mijn verhalen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.