Herinneringenmuur Noordstedetunnel Nieuwegein 50 jaar

Herinneringenmuur Noordstedetunnel Nieuwegein 50 jaar

Geschreven door Jo-Anne Loosman

NIEUWEGEIN- Dit jaar bestaat Nieuwegein 50 jaar. Om dit te vieren heeft de gemeente in samenwerking met kunstenaar Carin Sleurink een community art project opgezet. Samen met inwoners schildert Carin een eerbetoog aan Nieuwegein in de Noordstedetunnel.

De muurschildering bestaat uit verschillende onderdelen. Zo zit het logo van Nieuwegein 50 jaar erin verwerkt, het wapen en de vlag van Nieuwegein. Verder heeft Carin, door middel van een stencil, lege polaroids geschilderd die inwoners mogen vullen met hun mooiste herinneringen aan Nieuwegein. Ook bevat de muur kunst van lokale kunstenaars.
De aanloop is volgens Carin groot, er komen veel mensen op af om mee te schilderen van allerlei leeftijden. Hierdoor is het echt een soort groeiend kunstwerk. ‘Het doel van een community art project is mensen verbinden met elkaar, het proces is misschien wel belangrijker als het eindresultaat’, aldus Carin. 19 juli begon Carin met schilderen, ze streeft ernaar in oktober klaar te zijn.
Jasmijn (38) schildert ook mee: ‘Ik vind het echt te gek, ik vind het mooi hoe het allemaal samen komt en dat er professionals en amateurs naast elkaar werken’. Opgeven om mee te schilderen kan tot eind september via c.sleurink@designaround.nl.

Hieronder een interview door Lisa de Valk

Over de auteur

Lisa de Valk

Mijn naam is Lisa de Valk, 18 jaar en ik ben eerstejaars student journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ik zit op dit moment op kamers in Nieuwegein, maar kom oorspronkelijk uit Nieuwerkerk, een klein dorpje in Zeeland. Een grote stap heb ik moeten maken om uit mijn veilige thuishaven te vertrekken en zo de wijde wereld in te gaan. Ik vind het heel inspirerend dat er zo veel verschillende mensen zijn met ieder hun eigen verhaal en ik ben hier vaak erg nieuwsgierig naar. In de journalistiek mag ik deze verhalen omzetten tot producties, wat de studie voor mij zo leuk maakt. Het leven voor en achter de schermen spreekt bij beide aan, ik vind het leuk om dingen te regelen, en mijn eigen ambities liggen bij theater, sport en het sociale leven. Het idee om mensen te interviewen en deze verhalen op de weg terug naar huis achter mijn laptopje uit te werken, vind ik fantastisch. Een Zeeuws meisje op zoek naar avontuur :)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.