Wordt de tram overlast in IJsselstein-Nieuwegein dan eindelijk opgelost?

Wordt de tram overlast in IJsselstein-Nieuwegein dan eindelijk opgelost?

IJSSELSTEIN, NIEUWEGEIN- Sinds 15 maart 2021 is de trambaan tussen IJsselstein en Utrecht weer open na een complete renovatie, sindsdien zijn er klachten over het ‘piepgeluid’ dat de tram veroorzaakt in bochten. Daarom rijdt de tram niet meer na 22:00 en is vervangen door pendelbussen tussen IJsselstein (Binnenstad) en Nieuwegein (City Plaza). De klachten zijn gehoord en deze week beginnen de reparaties op de Praagsingel in IJsselstein.

‘Inwoners van IJsselstein en Nieuwegein zijn verheugd met het goede nieuws van de reparaties’ aldus Fleur Dijkstra. De stillegging van de trams na 22:00 brengt volgens vele ook een bepaalde rust met zich mee. ‘Ik vind het eigenlijk wel heel erg fijn dat de trams na 22:00 niet rijden, omdat je niet telkens die slagbomen dicht hoort gaan’ zegt Femke van Eijndthoven. Inwoners van IJsselstein en Nieuwegein vinden het wel prettig dat de tram niet meer rijdt na 22:00.

‘Het uitgaansleven wordt wel verstoord doordat de trams s’avonds niet meer rijden, omdat de directe verbinding tussen Utrecht weg is gehaald. Dus ik vind het eigenlijk heel vervelend dat de tram niet na 22:00 rijdt, misschien heeft dat te maken dat ik niet direct aan de trambaan woon’ verteld Roos Stilting.

De meningen zijn verdeeld in deze kwestie, maar over het algemeen brengt de conclusie toch dat het beter is dat de tram weer na 22:00 gaat rijden. Op 22 november wordt de halte, Achterveld, gerepareerd en dat geeft een slot aan deze omstandigheden.

Over de auteur

Tim Bechtholt

Mijn naam is Tim Bechtholt (2003) en ik ben een geboren en getogen IJsselsteiner. Nu studeer ik Journalistiek aan de hoge school Utrecht. Ik heb als droom om een stempel achter te laten op de media-wereld, dit brengt als resultaat dat ik me inzet voor de studie en de krant IN het nieuws. Dit is een krant voor de regio Nieuwegein en IJsselstein, als echte IJsselsteiner heb ik daar veel kennis en levenservaring opgedaan die mij zal helpen in de jaren die volgen. Hierdoor zal ik mijn passie als Journalist achtervolgen, omdat ik al jarenlang de problemen en oplossingen van mensen wil laten horen. Ook heb ik aspiratie tot het geven van een stem aan minderheden en de waarheid naar boven te halen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *