Interactieve kunstexpositie in oude garage IJsselstein

Interactieve kunstexpositie in oude garage IJsselstein

Door Wouter Voermans. IJSSELSTEIN- Vanaf begin september zijn de deuren van de Kunstgarage aan de IJssel geopend. De expositie in een oude garage is meer dan alleen foto’s/kunst aan de muur, het is een expositie met uiteenlopende werken van onder andere een groot labyrint op de grond tot aan portretten met uv-licht op de muur.

De oprichtster van dit alles is Marieke Gaymans, ze specificeert zich in fotografie en fotografeert graag portretten. ‘Ik doe vaak iets met de persoon die op de foto gaat, bijvoorbeeld dat ik die persoon schmink, of ik werk met bodypaint, of ik schijn met een bepaald soort licht op een persoon.’ Door deze technieken toe te passen komen er bijzondere portretten uit die dan ook een plek hebben gekregen in deze expositie.

Labyrint

Een van de bijzondere werken in de Kunstgarage is het grote labyrint op de grond, als je binnenkomt is het direct een blikvanger. Marieke Gaymans is geïnspireerd door het labyrint in de Kathedraal van Chartes in de buurt van Parijs. ‘Het ziet er erg druk uit, maar tegelijkertijd is het ook een vorm van meditatie. Dat vind ik heel bijzonder.’

Over de auteur

wouter Voermans

Ik ben Wouter Voermans (2004), student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben geboren en getogen in Wagenberg en heb mijn havo afgerond aan het Graaf Engelbrecht in Breda. Mijn interesses zijn erg breed, maar ik specialiseer mijzelf in sport. Het lijkt me heel leuk om commentaar te mogen geven van sportwedstrijden en daar unieke gebeurtenissen mee te maken. Daarnaast vind ik het interessant om unieke verhalen over mensen te maken en dit over te brengen aan een groter publiek. Graag zou ik tijdens mijn opleiding alle facetten van het vak willen leren en er tijdens mijn studie achter komen waar ik later verder mee wil gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *