Hollandse IJsselpad wordt icoonroute voor wandelaars

Hollandse IJsselpad wordt icoonroute voor wandelaars

Vlnr: Patrick van Domburg (burgemeester IJsselstein), Jeroen van Noort (Routebureau Utrecht), Laurens de Graaf (burgemeester Lopik), Danny de Vries (burgemeester Oudewater), Bert de Groot (Hoogheemraad bij waterschap de Stichtse Rijnlanden)& Petra van Hartskamp (burgemeester Montfoort)

Door Matthew van der Mark. IJSSELSTEIN – Het Hollandse IJsselpad is voor wandelaars een populair wandelpad. Op woensdag 27 oktober werd het startschot gegeven voor de ontwikkeling van een icoonroute binnen het wandelroutenetwerk. Burgemeesters van het Platform De Utrechtse Waarden gaven het startschot.

Het Hollandse IJsselpad

Het Hollandse IJsselpad biedt wandelaars een mooie, meerdaagse wandeltocht van 37 km door het Groene Hart. De route loopt via IJsselstein, Montfoort en Oudewater naar Gouda. Het Hollandse IJsselpad loopt grotendeels land de Hollandse IJssel. Via de oude jaagpaden land de IJssel loop je door een authentieke landschappen en vogelrijke natuurgebieden. Met de ontwikkeling omtrent Het Hollandse IJsselpad wil het Platform De Utrechtse Waarden meer wandelaars naar het pad langs de Hollandse IJssel trekken. ‘Wij willen de wandelaars van de Utrechtse Heuvelrug ook dit mooie stuk natuur laten zien.’ verteld Femke Steenbergen beleidsadviseur van De Utrechtse Waarden.

Icoonroutes binnen het wandelroutenetwerk

In de provincie Utrecht zijn een aantal specifieke wandelroutes en wandelpaden die als ‘icoonroute’ apart benoemd kunnen worden binnen het wandelroutenetwerk. Het Hollandse IJsselpad wordt begin 2022 in twee richtingen gemarkeerd binnen het wandelroutenetwerk. Hierbij worden de bestaande palen van het wandelnetwerk gebruikt om verrommeling in het landschap te voorkomen. De uniforme bewegwijzering volgt de knooppunten. Deze zijn herkenbaar aan de oranje schildjes met blauwe cijfers en pijlen.

Aanvullend audiobericht met Femke Steenbergen over de icoonroute Het Hollandse IJsselpad.

[embed]https://soundcloud.com/user-14544456/hollandse-ijsselpad-interview-mixdown/s-VydzcdzP3aW?si=170f31b039f24cb69891dd333e4c42d1[/embed]

Over de auteur

Matthew van der Mark

Mijn naam is Matthew van der Mark, ik studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben al heel mijn leven woonachtig in IJsselstein. Mijn interesse is erg breed, maar mijn passie ligt bij sport. Sinds dat ik klein ben draait alles bij mij om sport en wil ik het liefst niets missen van alle sporten. Elke dag houd ik alle sport nauwlettend in de gaten. Verder ben ik erg nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat zich in het dagelijks leven afspeelt. Daarnaast ben ik heel sociaal en vind ik het heel uitdagend om nieuwe dingen te ontdekken en daarover te schrijven. Met mijn volledige enthousiasme deel ik graag met jullie al het nieuws vanuit IJsselstein en Nieuwegein. In de toekomst hoop ik richting de sportjournalistiek te gaan en mijn passie voor sport te delen met de rest van de wereld.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *