De aardappel, een typisch Nederlands product. Het is dan ook vaak zo dat je aardappelen uit Nederland gewoon in de supermarkt kunt kopen. Met aardappelen zit je nooit mis, ze zijn een bom aan koolhydraten en vezels en zijn een goede aanvulling op brood en andere graanproducten. Het is het altijd waard om een zak vastkokende aardappelen in huis te hebben. Ze zijn lang houdbaar, niet duur en makkelijk te bereiden. Je kunt ze altijd gebruiken om te bakken of koken en je zou er ook zelf rösti mee kunnen maken. Als je graag in de wintermaanden stamppot van wil maken is het wel aan te raden om een zak kruimige aardappelen te kopen.
De keuze tussen een zak aardappelen en een zakje schijfjes zit hem in het prijsverschil. Een verpakking waarin een product voorgesneden is, is eigenlijk altijd duurder. Het verschil in de prijs per kilogram is hierbij alleen niet zo groot als bij de bonen.
Ook de schil verschilt met de schijfjes. Die is er bij voorgesneden aardappelen vaak vanaf gehaald. Dat is juist het deel van de aardappel waar de meeste vezels inzitten. Net als bij een appel en een peer is de schil enorm voedzaam en is het beter om af en toe te wennen aan de smaak als je deze normaal niet eet. Als je een nieuw horloge koopt dan gooi je dat thuis ook niet weg omdat je het doosje graag wil bewaren. Hetzelfde geldt voor de schil van de aardappel, daar betaal je ook voor en zitten de voedingsstoffen in die je nodig hebt, dan kan je die net zo goed eraan laten zitten.
Er zijn ook veel mensen die minder calorieën en koolhydraten willen eten omdat ze graag af willen vallen. Je zou er dan voor kunnen kiezen om minder aardappelen te koken, maar je kan ze ook goed vervangen door zoete aardappel. Deze bevatten een stuk minder calorieën en zijn in veel gerechten hetzelfde te bereiden als aardappelen.
Klik hier om naar de hoofdpagina te gaan