Krommestraat uitgeroepen tot leukste straat van Amersfoort

Krommestraat uitgeroepen tot leukste straat van Amersfoort

Op de grauwe dagen waarvan we er veel kennen deze dagen, is de Krommestraat in Amersfoort nog steeds allebehalve dat. Mede door de gezellige kerstverlichting, maar ook de knusheid van het straatje en de fotogenieke winkels maakt dat de Krommestraat is uitgeroepen tot het leukste straatje in de Keistad. De winkelende voorbijgangers zeggen: “Heel terecht, oprecht het gezelligste en leukste straatje van onze stad.”

Online shoppen geen concurrentie

De Krommestraat is een zijstraat van de Langestraat, de belangrijkste winkelstraat in Amersfoort. Daar zijn alle grote ketens te vinden, waarmee de Krommestraat zich onderscheid. Daar zijn de kleinere zelfstandige winkels en horeca tenten te vinden. 100% van de winkels in het straatje zijn zelfstandig, en hebben echt passie voor wat ze verkopen. De winkeliers maken zich ook geen zorgen over de groei van het online shoppen. Dirk Jan Stip is Krommestraat-voorzitter. Hij zegt over het online shoppen: “Je kan nog zoveel op Bol of Amazon vinden, maar uiteindelijk wil je weten wat de kwaliteit, de uitvoering en het gevoel van je aankoop is.” Stip beweert dan ook, en de winkeliers stemmen daar mee in, dat dit een grote reden is voor de populariteit van de Krommestraat. “Mensen hebben behoefte om echt te weten wat ze kopen.” Ze zeggen zelf dat het daarom zo’n leuk straatje is, omdat de eigenaren van de winkels zoveel liefde, passie en kennis hebben voor hun producten, en veel meer kunnen vertellen over het aanbod dan de online aanbieders dat kunnen.

Griek succesvol in de Krommestraat

Zoals veel andere steden had ook de Amersfoortse middenstand het lastig tijdens de corona crisis. Veel winkels en horeca moesten noodgedwongen hun deuren sluiten. De Krommestraat is toch anders dan andere winkelstraten, want er is juist méér bijgekomen. Nieuwe zaken werden geopend. Horeca ondernemer Kostas Georgiadis heeft 2 nieuwe zaken in de Krommestraat: Pallas en Meat The Greek. Georgiadis is heel blij met de titel van het straatje, hij hoopt dat het nu nog drukker en gezelliger wordt. Hij toverde zijn zaak Pallas Athene helemaal om tot een hippe wijn bar, ook vernieuwde hij de naam tot alleen Pallas. Alsof dat niet genoeg was, opende hij, in de corona tijd nog wel, een compleet nieuwe tent; Meat the Greek.

Verslaggever Carlijn Muller bezocht de gloednieuwe zaak  en bracht verslag uit.

[embed]https://soundcloud.com/carlijn-muller/interview-krommestraat2-mixdown/s-8lhDjUr77sz?si=e11fc35210fe48329db213af1cd90e22&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing[/embed]

Over de auteur

Hanna Smith

De uit Amsterdam afkomstige Hanna Smith (2003) is tweedejaars journalistiek student aan de Hogeschool Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *