Nieuwe partij Amersfoort voor Vrijheid

Nieuwe partij Amersfoort voor Vrijheid

Deze nieuwe partij, met als lijsttrekker Tom van Lamoen, heeft zich twee maanden geleden verkiesbaar gemaakt met als hoofddoel ervoor zorgen dat de burgers meer inspraak in de politiek krijgen. 

Een ander geluid 

Volgens Tom wordt het geluid van zijn partij niet gehoord in de politiek. Namelijk het geluid dat tegen de o.a. coronamaatregelen is, burgers meer macht en overheid minder macht geven en een andere bron van stroom wil dan via biomassa of kolencentrales. Zijn partij is, ‘gericht op persoonlijke vrijheid, een overkoepelend libertaire stroming’. Ze willen dat politie en handhaving zich in de toekomst minder of niet meer gaat bemoeien met controleren of bijvoorbeeld de horeca zich houdt aan de coronamaatregelen, zodat ze meer gefocust kunnen zijn op de meer ernstige situaties. 

Meer van de burgers in politiek 

Amersfoort voor Vrijheid wil de burgers ook meer betrekken in de politiek. ‘Wat je in de politiek ziet is dat de grote partijen domineren en de wethouders kiezen, maar ze vervolgens niet kritisch genoeg zijn op hun eigen wethouders.’ Volgens de partij is het zo dat de gemeenteraad die controle moet uitoefenen hier niet heel effectief in. Ze willen daarom ook bindende referendums i.p.v. de huidige raadgevende referendums. Tom vertelt dat de huidige referendums vaak worden genegeerd omdat de gemeente vindt dat er niet genoeg burgers aan mee doen waardoor het niet representatief zou zijn voor wat het volk wil. ‘Maar geen referendum is natuurlijk nog minder representatief’. De partij wil dat de overheid alleen wordt gebruikt voor de basis onderwerpen zoals zorg, infrastructuur, law en order. Ze willen zo min mogelijk belasting en subsidies afschaffen. Met subsidies stuur je het volk namelijk en daarmee gaat vrije keuze verloren, aldus van Lamoen.  

Digitale munt 

Ze willen ook dat er in Amersfoort een digitale munt op meer plekken geaccepteerd wordt i.v.m. de inflatie op de euro en omdat het van deze tijd is. 

Over de auteur

Marvin Stapert

Marvin Stapert (1997), dagdromer en nachtbraker. Hij is geboren en getogen in Groningen. Zijn moeder verzorgde tot zijn puberteit pleegkinderen in huis. Dit ging om kinderen met zo'n zwaar rugtasje dat amper getild kon worden door een traumahelikopter. Door deze ervaringen wil hij graag de verhalen van mensen aan de onderste laag van de maatschappij vertellen. Verder heeft hij nog diverse interesses zoals debatten luisteren, hiphop, stand-up comedy, lezen, etc.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.