Huis van de Toekomst in Schothorst

Huis van de Toekomst in Schothorst

Op de parkeerplaats van het ROC Midden Nederland staat het Celsiushuis sinds vrijdag 11 maart. Het huis is bedacht en gemaakt door studenten van verschillende opleidingen. Zij doen mee met de wereldwijde wedstrijd Solar Decathlon met dit zogenaamde ‘Huis van de Toekomst’.

Met een variatie aan problemen op de woningmarkt vandaag de dag zijn studenten van de Hogeschool Utrecht bezig gegaan met het ontwerpen en bedenken van een huis. In April doen de studenten mee aan de wedstrijd en daarna blijft het voor langere tijd staan in Schothorst als innovatiewerkplaats. Joris Smeets is één van de studenten die nu bezig is met het opzetten van het Celsiushuis in Schothorst, aan de rand van de nieuwbouwwijk het Hoefkwartier. Verslaggeefster Anne-Marie Vos sprak met student Joris Smeets over het huis:

Over de auteur

Anne-Marie Vos

Anne-Marie Vos is journalist voor de nieuwswebsite Upd8. Ze studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Haar interesse ligt voornamelijk in de onderzoeksjournalistiek rondom milieu, gezondheid en mensenrechten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *