De snuffelmarkt gaat na twee jaar weer door, maar niet waar we hem gewend zijn

De snuffelmarkt gaat na twee jaar weer door, maar niet waar we hem gewend zijn

In het hele land zijn op 23-3-2022 de coronamaatregelen versoepeld, of beter gezegd; zo goed als verdwenen. Buitenactiviteiten kunnen weer plaatsvinden zonder beperkingen. Na twee jaar kan de snuffelmarkt weer doorgaan, maar hij bevindt zich niet meer op het Lieve Vrouwekerkhof waar we hem gewend zijn. 

Andere locatie.

In de afgelopen twee jaar heeft de snuffelmarkt niet kunnen plaatsvinden vanwege de corona maatregelen. De snuffelmarkt vindt niet meer zoals twee jaar geleden plaats op het Lieve Vrouwekerkhof, maar bevindt zich nu op het Eemplein. Deze verandering heeft te maken met het feit dat Amersfoort een autoluwe binnenstad heeft gekregen.

Bekendheid.

Volgens Markt- en havenmeester Mano Chandoe is de bekendheid van de snuffelmarkt achteruit gegaan. “Omdat het heel lang geduurd heeft, kost het even tijd voordat het weer goed bekend is bij iedereen. Je zult dus in april beginnen met wat kleinere marktjes en dat moet dan groeien.’’ De eerste snuffelmarkt vindt plaats op zaterdag 2 april.

Ik sprak Markt- en havenmeester Mano Chandoe over het organiseren van de snuffelmarkt en vroeg mij af wanneer de laatste keer was dat de snuffelmarkt heeft mogen plaatsvinden.

Over de auteur

Isa Konijnenbelt

Mijn naam is Isa Konijnenbelt en ik ben 19 jaar oud. Met trots kan ik zeggen dat ik een Haarlemse mug ben. In het jaar 2020 heb ik mijn Havo diploma afgerond aan het Kennemer Lyceum Overveen. Na een jaar werken in de horeca en reizen vond ik het tijd om terug te gaan naar de realiteit en te beginnen aan een studie. Nieuwsgierigheid is een van mijn sterkste punten en daarom kwam ik al snel op de studie journalistiek aan de Hogeschool Utrecht uit. Mijn passie is om de waarheid boven tafel te brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *