Rel bij jeugdwedstrijd Hoogland: ‘’Wist niet wat we me overkwam’’

Rel bij jeugdwedstrijd Hoogland: ‘’Wist niet wat we me overkwam’’

Foto: Unsplash

LEUSDEN- afgelopen weekend heeft er een gevecht plaats gevonden bij een jeugdwedstrijd van VV Hoogland. De JO19-2 van Hoogland legde een wedstrijd af in  Leusden tegen RODA 46. Hierbij heeft een opstoot plaats gevonden tussen beiden teams.

Jarno Seykens, de linksbuiten van VV Hoogland 19-2 is de meest doelpuntrijke speler dit seizoen. Hij speelt al op de club sinds de kabouters en zijn specialiteit is vrije trappen scoren.

VV Hoogland staat op de 7e plek met 17 punten en het team van RODA 46 stond 2e en had op dat moment 31 punten. De wedstrijd ging eigenlijk nergens meer over. De JO19-2 kon nog wel een plek omhoog, maar daar hebben ze eigenlijk niks aan. Voor de Leusdenaren had deze wedstrijd ook weinig betekenis. De kampioen was al bekend. Cobuboys had al zijn wedstrijd gespeeld en daarmee het kampioenschap veilig gesteld.

‘’Het gebeurde na mijn doelpunt, ik schrok me rot’’ Verteld Seykens. ‘’Ik scoorde mijn tweede vrije trap van de wedstrijd en toen kwamen er ineens twee verdedigers op mij af’’. Voorafgaand aan het doelpunt gaf de scheidsrechter een vrije trap, die ook volgens de doelpuntenmaker onterecht was. ‘’De verdediger van RODA 46 raakte me nauwelijks, maar ik ging op goed geluk liggen. De scheidsrechter gaf hem en je zag metteen dat ze het er niet mee eens waren’’, aldus de ‘’vrije trappen koning’’ van VVH. De vrije trap werd genomen en viel stijf in de kruising binnen. ‘’Een mooie goal was het zeker en ik voelde al metteen dat ik die bal lekker raakte’’. 

‘’Daarna brak de hel los’’ vertelt Seykens. De vleugelspeler vierde zijn doelpunt nog redelijk ingetogen, maar de verdedigers van de Leusdenaren kwamen op de doelpuntenmaker afgestormd. Het moment voor een gevecht is allerminst gek te noemen. Dit doelpunt was de tweede voor Hoogland wat de stand 5-2 maakte. ‘’We hadden op dat moment al geen uitzicht meer op een overwinning’’. Toch vielen de twee verdedigers Seykens aan. ‘’Ze gingen heel dreigend voor me staan en 1tje gaf mij een klap. Daarna heb ik hem op de grond geduwd’’. Het dreigde nog meer te escaleren toen ook de keeper van RODA 46 zich ermee kwam bemoeien, maar toen werd de ruzie snel gesust door de spelers van beide teams. De scheids heeft aan beide spelers een gele kaart gegeven. 

Toeschouwers van de wedstrijd vinden het vooral zonde. ‘’Dit was voor velen de laatste wedstrijd en als het zo moet eindigen is dat heel jammer’’, aldus de vader van Seykens. De vader is blij dat het opstootje snel is geblust. ‘’Ik ken Jarno wel een beetje en had niet lang geduurd voordat hij ook ging vechten’’. Seykens zelf ontkent dat hij dat zou doen.    

De wedstrijd van zaterdag 4 juni was toch een bijzondere voor veel spelers van Hoogland. De JO19-2 is een team wat bestaat uit veel vrienden, waarvan er nu een heel aantal stoppen met voetballen. Dit was voor veel spelers de laatste wedstrijd en zo eindigt hun ‘’amateur carrière’’ toch met een gekke noot. De wedstrijd eindigde in 6-2 voor RODA 46, maar de stand is niet waar ze over napraten in Hoogland.

Over de auteur

Marc Mijnlieff

Marc Mijnlieff (18 jaar) is journalist van KeiNieuws. Ik ben geïnteresseerd in sport, politiek en misdaad. Deze keientrekker woont in Nieuwland en zal jullie van veel interessant nieuws voorzien over onze mooie gemeente Amersfoort.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *