Autoluwe Stadsring overgenomen in verkiezingsprogramma

Autoluwe Stadsring overgenomen in verkiezingsprogramma

Organisatie Ring naar Park is al meer dan jaar bezig met het organiseren om de Amersfoortse Stadsring autoluw te krijgen. Een plan waarbij het bestuur een grote invloed in heeft. Elke dag rijden er meer dan 20.000 auto’s op de stadsring, maar dit weekend kun je terecht bij PITSTOP om te spelen en deel te nemen aan activiteiten. Volgens Johanna van der Werf, de voorzitster van het Burgerinitiatief van Ring naar Park. Hopen ze op een autoluwe stadsring, dus een parkachtig gebied met water, veel bomen en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

De organisatie is al meer dan een jaar bezig met dit project. Bij het tot stand brengen van dit plan hebben ze meerdere politieke partijen erbij betrokken. Het idee is uiteindelijk overgenomen bij het verkiezingsprogramma bij GroenLinks, Partij voor de Dieren, D66 en PvdA. Op basis van verschillende activiteiten is er een manifest geschreven over het plan, die de partijen ondersteunen. De partijen hebben het idee omarmt en is nu een onderdeel van coalitieakkoord. 

Er zijn mooiere alternatieven dan de auto wat ook de factor geluk geeft zoals fietsen, wandelen, trein of de bus. Volgens mevrouw Van der Werf willen ze kijken wat er dit weekend gaat gebeuren, zo zei ze: ‘Het mooiste experiment is een experiment, dus we kijken naar wat er  gebeurd als er een deel van het stadsring afsluit’ 

Dit weekend gaan we ervaren hoe het is als er geen auto’s zijn het gebied. We zien hoeveel ruimte we ervoor terug krijgen en hoeveel andere mooie dingen er kunnen ontstaan zonder auto. 

Audio reportage door Roos Lijenhorst:

Over de auteur

Madee de Snoo

Madée de Snoo(18) is student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zij probeert zich meer te verdiepen in de meerdere werkvelden van het vak. Zij schrijft vooral over de onderwerpen als samenleving en cultuur in Amersfoort

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *