Ronde van Hoevelaken terug van weggeweest

Ronde van Hoevelaken terug van weggeweest

Deze zaterdag 17 september om 16:00 uur start de ronde van Hoevelaken. Lange tijd had Hoevelaken geen wielerronde meer. Nu heeft Hoevelaken weer een wielerronde, mede dankzij één van de organisatoren Bas van der Peet.

In het verleden was er ook een wielerronde, deze stond bekend als de Klaverbladronde. Deze ging, net als nu door Hoevelaken heen, nu is er weer een wielerronde in Hoevelaken. Maar waarom is de ronde eigenlijk georganiseerd? Bas van der Peet de organisator van de ronde verteld. Dat hij eerst in Nieuwland woonde waar hij voorzitter werd van de lokale wielervereniging. Toen Bas vorig jaar naar Hoevelaken verhuisde wilde hij wat doen voor het dorp, door iets te organiseren. Want dat leek hem leuk om te doen. Hij werd toen benaderd door de tweelingbroers van der Pol die graag weer een wielerronde terug wilden halen naar Hoevelaken. Zij hadden wel de wens dat de ronde er kwam, maar alleen niet de kennis. Daaruit is het idee gekomen om de wielerronde op te zetten. Nadat de organisatie rond was en de inschrijving voor de ronde werd geopend was de belangstelling zeer groot. Zo groot zelfs dat een aantal onderdelen van het evenement nu overboekt is.

Hoe ziet het programma van de ronde eruit? Om 14:00 begint de wielerronde met een loopfietsen race voor kinderen van 2-4 jaar oud bij het Meerveldlaan. Een halfuur later begint de Dikke Banden Race met de leeftijdscategorieën, 5-6, 7-8, 9-10 en 11-12. Vervolgens is  om 16:00 is de wielerronde voor KNWU-licentiehouders hierbij fietsen de racers 1 uur lang rondjes van 1,6 Kilometer. En dan als laatst is er de wielerronde voor de lokale amateurs. Bij deze race wordt er voor 35 minuten lang rondjes gereden van 1,6 kilometer. Verder is er de hele dag feest langs de straten waar de race plaats vind.

De ronde van Hoevelaken is 1,6 kilometer lang. Deze begint bij het Meerveldlaan bij de bibliotheek. Vervolgens komen de fietsers langs de Oosterdorpstraat, Stoutenburgerlaan, Leeuweriklaan, Van Lyndenlaan, Sportweg, en dan weer de Stoutenburgerlaan, de Frans Tromplaan en dan is de finish bij de Meerveldlaan.

Bron: bas van der Peet organisator

Bron 2: https://www.wveemland.nl/wielerrondevanhoevelaken/

Over de auteur

Sibren Brink

Sibren Brink is een 18 jarige Student aan de hogeschool Utrecht. Waar hij in opleiding is om journalist te worden. Sibren heeft een grote passie voor financiële markten en sporten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *