Amersfoort tegen eenzaamheid

Amersfoort tegen eenzaamheid

Maxvandaag

Afgelopen donderdag 19 september begon de Week tegen Eenzaamheid, hierin staan ontmoeting en verbinding centraal. Om dit te bereiken zijn op verschillende locaties in Amersfoort activiteiten voor jong, oud en iedereen daar tussenin.

De Week tegen Eenzaamheid valt onder het actieprogramma Een tegen eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het ministerie ziet samenwerking in de samenleving als de sleutel tot een oplossing voor eenzaamheid. In de Week tegen Eenzaamheid kan je samen muziek maken, kunst bekijken, wandelen en meedoen aan wedstrijden. Jong en oud worden samengebracht en er wordt gesport.

Llilian van der Groep is buurtsportcoach en promoot haar sportgroep in het kader van Week tegen Eenzaamheid. Ze vertelt: ‘Sport verbindt elkaar, waar je ook vandaan komt, zodra het sportspelletje begint is iedereen gelijk.’ Ook de sporters zijn positief over de sportles die wekelijks plaatsvindt op de Twentseweg 5. ‘Het is een reden om uit mijn bed te komen ’s morgens; het is een groepje dat elkaar accepteert en je hebt aanspraak en positieve begeleiding.’, legt Marco de Graaf uit.

Over de auteur

Nynke Visser

Nynke Visser (18) is studente journalistiek aan de HU en komt uit Groningen. Ze houdt zich bezig met verslag leggen van maatschappelijke, politiek-bestuurlijke, economische en culturele onderwerpen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *