Emiclaer on Ice, ook dit jaar geen schaatsbaan

Emiclaer on Ice, ook dit jaar geen schaatsbaan

Er zal helaas geen schaatsbaan komen tijdens de winterdagen op Emiclaer in Kattenbroek. De vorige twee edities van Emiclaer on Ice gingen al niet door, vanwege de corona pandemie. Dit jaar is door financiële overwegingen gekozen deze editie ook niet door te laten gaan.

 

‘Het is erg jammer en dat vinden veel andere mensen ook, gelukkig is er na de uitleg in het AD en De Stad Amersfoort wel veel begrip voor.’ zegt René van Melzen. Hij organiseert elk jaar samen met de winkeliersvereniging Emiclaer on Ice. Samen met hen zijn ze tot de conclusie gekomen om dit jaar weer geen schaatsbaan te plaatsen aan het meer van het winkelcentrum.

 

In een statement van René van Melzen voor De Stad Amersfoort, werd al aangegeven dat ‘prioriteiten nu anders zijn’, en dat: ‘Als je zo een groot evenement organiseert waar veel financiële risico’s aan kleven, dan ontstaat ook onzekerheid en wordt het tijd de budgetten die er zijn op een andere manier in te zetten.’ Hierom werd de beslissing genomen om de schaatsbaan dit jaar af te lassen.

Nu de prioriteiten anders zijn en in het statement ook gezegd werd dat het tijd werd de budgetten anders in te zetten, is er gevraagd aan René van Melzen waar het budget nu heen gaat en wat er wordt gedaan nu er geen schaatsbaan is. ‘Dit jaar wordt er met Halloween en Sinterklaas ook verschillende dingen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een spookhuis, net als vorig jaar.’ Gelukkig zal volgens van Melzen met de kerst ook genoeg te doen zijn op Emiclaer. Er zal dit jaar namelijk ook een kerstmarkt zijn die samen met een organisatie buiten Emiclaer wordt georganiseerd. Ook zal er net zoals elk jaar wel weer versiering hangen om zo de kerstgedachte toch een beetje te laten zien op Emiclaer.

Of er in de toekomst nog de kans bestaat dat er een schaatsbaan komt, heeft van Melzen nog wel hoop: ‘Zeg nooit, nooit. De ijsbaan werd elk jaar verzorgd samen met een partner van mij en de winkeliersvereniging, dit jaar was helaas het budget voor andere dingen nodig.’

Over de auteur

Luuk van den Akker

Luuk van den Akker is een 20 jarige student aan de School voor Journalistiek. Luuk is voor geïnteresseerd in sport en media.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *