Nieuwe expositie over vroege werk Mondriaan in Museum Flehite

Nieuwe expositie over vroege werk Mondriaan in Museum Flehite

De tentoonstelling ‘Naar de natuur. Mondriaan en de Haagse School’ over het vroege werk van de Amersfoortse kunstschilder Piet Mondriaan (1872 – 1944) in Museum Flehite opent op zaterdag 8 oktober de deuren voor het publiek.

‘De abstracte kunstwerken die Mondriaan later in zijn carrière maakte en waar hij beroemd mee is geworden, die zijn bij het grote publiek wel bekend. Maar niet iedereen weet dat hij als landschapsschilder is begonnen, en geïnspireerd werd door de Haagse School.’ Aan het woord is Annebeth Felet van Museum Flehite over de aankomende tentoonstelling die met name zal focussen op een onderbelichte kant van Mondriaans oeuvre, namelijk zijn begin jaren als kunstenaar. ‘Hij heeft zich voor zijn vroege werken laten inspireren door zijn voorgangers en daar zijn eigen draai aan gegeven.’

Naast de landschappen van Mondriaan is er in de tentoonstelling ook werk te zien van andere, invloedrijke landschapsschilders: ‘Bezoekers kunnen in Museum Flehite genieten van de schoonheid en hoge kwaliteit van het vroege werk van Mondriaan en de werken van beroemde Haagse School-schilders, zoals Paul Gabriël, Jan Hendrik Weissenbruch en Hendrik Willem Mesdag.’

De nieuwe expositie in Museum Flehite is onderdeel van een reeks tentoonstellingen en culturele activiteiten in Amersfoort in het kader van 150 jaar Mondriaan, een programma ter ere van zijn honderdvijftigste verjaardag in 2022.

Over de auteur

Joost Berendsen

Joost Berendsen (22) is student aan de School voor Journalistiek (HU) in Utrecht. Als beginnend journalist doet hij verslag voor KeiNieuws over uiteenlopende onderwerpen in Amersfoort en omgeving.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *