Klassiek muziekfestival strijkt neer in Amersfoort

Klassiek muziekfestival strijkt neer in Amersfoort

Theater Flint

Amersfoort mag zich weer het centrum van de klassieke muziek noemen. Theater Flint is het hart van muziekfestival September Me, dat voor het vijfde achtereenvolgende jaar in Amersfoort plaatsvindt. Het evenement heeft als thema ‘Helden’ en vindt plaats tussen 23 en 26 september, wat betekent dat de regels omtrent corona nog tijdens het evenement wijzigen.

September Me heeft er echter voor gekozen om de toegangsregels gedurende het hele evenement hetzelfde te houden. Om binnen te komen moeten de bezoekers een geldige QR-code laten zien, wat betekent dat iedereen die naar binnen wil gevaccineerd of getest moet zijn.

Online programmering

Voor liefhebbers die niet naar Amersfoort kunnen komen is er ook een online programma. Nora Hulsink, van de marketing en PR, lichtte dit programma verder toe: “Elke dag wordt er één concert gestreamd, dus die kan men vanuit huis volgen. Daarnaast hebben we elke dag ‘Studio September Me’, waarin allerlei acteurs en regisseurs aanschuiven om vragen te beantwoorden.”

September Me staat onder leiding van het Ragazze Quartet. Om het thema ‘Helden’ van deze jubileumeditie te eren, heeft elk lid van het Ragazze Quartet hun eigen muzikale held uitgenodigd, om zo een eenmalig strijkkwartet te vormen.

September Me Meer

Naast de standaardprogrammering organiseert September Me ook September Me Meer. “We organiseren door het jaar heen ook allerlei activiteiten. Niet alleen om zichtbaar te blijven, maar ook omdat we het belangrijk vinden om maatschappelijk bezig te zijn”, zo zegt Nora Hulsink. “Zo nodigen we honderd vluchtelingen en asielzoekers uit om verschillende concerten bij te wonen. Het is voor de andere bezoekers ook leuk om met deze nieuwkomers in contact te komen.”

Hanna Smith vroeg Nora Hulsink of zij bepaalde verwachtingen had van hoe het festival gaat verlopen.

Over de auteur

Gert Barnhoorn

Gert Barnhoorn is een journalist met de ambitie om door te breken in de sportjournalistiek. Gert geeft wedstrijdcommentaar bij RTV Katwijk Sport en schrijft daarnaast regelmatig verslagen voor leidenamateurvoetbal.nl en topamateurvoetbal.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *