Jazz-zangeres Deborah laat Amersfoort dansen

Jazz-zangeres Deborah laat Amersfoort dansen

Deborah Carter, Amerikaanse jazz-zangeres

Amerikaanse jazz-zangeres Deborah Carter die al jaren shows over de hele wereld geeft, komt volgende week optreden in stadscafé ‘’De observant’’ te Amersfoort. Deborah heeft meerdere CD’s op haar naam staan, zoals haar laatste album ‘’Diggin’ the duke’’. De jazz-vocaliste is opgegroeid in Hawaii en Japan en heeft in veel landen optredens gegeven maar woont inmiddels al een tijdje in Nederland, waar ze ook vaak genoeg voor volle zalen staat. Op 29 september zal Deborah onder leiding van de band ‘’Zandscape’’ een concert geven op het zo gehete Jazzpodium in de observant.  

Bijzonder optreden 

Deborah vertelde ons dat ze tijdens de lockdown alsnog veel concerten heeft kunnen geven, waaronder livestreams. De zangeres heeft sinds juni veel jazz-festivals gedaan, waarbij ze wel live op het podium stond. Toch zal haar aankomende concert in Amersfoort verschillen van haar voorgaande shows, ‘’bezoekers kunnen veel diversiteit in nummers verwachten en de show is toegankelijk voor alle leeftijden’’, aldus Deborah. Het concert zal gegeven worden onder leiding van bassist – tevens Deborah’s echtgenoot – Mark Zandveld en de overige bandleden van de band ‘’Zandscape’’. Deborah heeft veel concerten gegeven samen met jazz-pianist Armando Anthony/‘’Chick Corea’’, die afgelopen winter helaas om het leven is gekomen. In de aankomende show zullen ter nagedachtenis van Armando nummers van hem gespeeld worden en ook gaat ze nummers van The Beatles voordragen. 

Inspiratie 

Toen wij aan Deborah vroegen waar zij haar inspiratie vandaan haalde antwoordde ze vrolijk ‘’overal vandaan!’’ volgens de zangeres is bijna elke gebeurtenis in je leven een aanleiding om een nummer te schrijven, dus ook nare gebeurtenissen. Wel vertelde ze dat ze voornamelijk vrolijke nummers maakt waarop je lekker kunt swingen, en dat het concert in Amersfoort ook een hoop ‘’swing-nummers’’ zal bevatten. Zij en haar team hebben veel zin in volgende week en gaan er iets moois van maken. 

Verslaggegever Mandy Mulder is in gesprek gegaan met Deborah over haar aankomende optreden.

 

Over de auteur

Carlijn Muller

Mijn naam is Carlijn Muller, 19 jaar oud en ik ben sinds dit jaar journalist vanuit de SVJ waar ik bezig ben met het publiceren voor Keinieuws. Ik ben een nieuwsgierig, enthousiast en spontaan persoon en ik wil alle nieuwtjes altijd tot op de bodem uitzoeken. Het geeft me veel energie om mensen aan te spreken en te interviewen maar uiteindelijk ligt mijn hart toch bij het schrijven van stukken. Ik kan mijn nieuwsgierigheid en kennis kwijt in wat ik schrijf en heb zin om me nog verder te ontwikkelen tijdens mijn tijd op de SVJ en uiteraard daarna.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *