Enorme overlast van de nieuwe GO Sharing scooters

Enorme overlast van de nieuwe GO Sharing scooters

Sinds eind 2020 zijn de felgroene GO Sharing scooter in Amersfoort te vinden. Op een app kan je zien of er een scooter in de buurt is, start de scooter ook met je telefoon en parkeert hem weer wanneer je klaar bent. Hier betaal je ongeveer 30 cent per minuut voor. Dit klinkt ideaal, helaas zitten er een hoop nadelen aan.

In het weekend van 25 september is er een vernielde GO scooter uit het water gevist bij het Waterpark in Amersfoort. Vernielde scooters, scooters waar onderdelen missen, scooters midden op fietspaden geparkeerd of in gebieden waar dit niet toegestaan is. Deze dingen gebeuren te vaak en  zorgen voor ergernis bij gemeenten en overlast bij inwoners.

Bij het instellen van de GO Sharing app moet je je rijbewijs inscannen en na het huren van een scooter moet een foto gemaakt worden van de scooter, zodat er nagekeken kan worden of de scooter veilig geparkeerd staat en niet vernield is. Helaas is zowel de foto van het rijbewijs als de foto na het huren van een scooter makkelijk te frauderen.

“We hebben ongeveer 250 scooters staan door heel Amersfoort die worden gebruikt door duizenden mensen. Hierdoor is het ontzettend lastig na te gaan wie precies een scooter kapot heeft gemaakt of verkeerd heeft geparkeerd. We krijgen regelmatig foto’s binnen van gevaarlijk geparkeerde scooters of meldingen van roekeloze rijders. Dit komt ook doordat mensen zonder scooterervaring er gewoon op kunnen rijden.” Gaf de woordvoerder van GO Sharing aan.

De woordvoerder van GO Sharing die zijn naam niet wilde vertellen gaf aan dat er wordt nagedacht over een soort beloningssysteem in de app als een scooter veilig geparkeerd is. Bijvoorbeeld als gebruikers een foto sturen van hun goed geparkeerde scooter, hoeven ze een bepaalde gereden afstand niet te betalen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *