Nieuwe expositie in 033Fotostad Leeft!

Nieuwe expositie in 033Fotostad Leeft!

Foto: 033Fotostad

Dante leeft! Dat is de naam van de expositie die voor komt uit een samenwerking tussen de Dante Alighieri vereniging, die zich inzet voor behoud van de Italiaanse cultuur, en 033Fotostad. 033Fotostad is een centrum voor fotografie en beeldcultuur. De expositie is gerealiseerd in het kader van de 700ste sterfdag van Dante. Dante was een dichter, die met zijn werk laat zien dat je met een creatieve houding boven je eigen ellende kunt uitstijgen.

 

Feest en ambitie             

033Fotostad bestaat sinds 1 oktober twee jaar, dus het is feest in het Rietveldpaviljoen, de locatie van 033Fotostad. In het ambitieuze beleidsplan van 033Fotostad wil de organisatie uitgroeien van regionaal festival tot een landelijk fenomeen. Dat willen ze doen aan de hand van de begrippen verleiden, vermaken, verdiepen en verbinden.

 

 

Toegankelijk voor iedereen

Volgens Hans van Helden, de voorzitter van 033Fotostad is de expositie van 30 september tot 24 oktober voor iedereen te bezoeken, ook al weet je niks van Dante. Door een makkelijke en eigentijdse manier wordt je door de expositie geleid zodat je je moeiteloos kan verdiepen in het onderwerp. Er wordt gerefereerd naar bekende popcultuur zoals muziek en film. ‘’Dat is altijd de uitdaging, dat je een verhaal bijbrengt wat je zal bijblijven.’’ zegt Hans van Helden. De expositie bestaat uit verschillende media van foto’s tot schilderijen alle kunstenaars hebben hun eigen werk gemaakt waarvan je in elk werk sporen van Dante terug kun vinden.

Anne-Marie Vos sprak met Mirjam de Jong, bestuurslid van de Dante Alighieri vereniging:

https://soundcloud.com/user-233457666/dante-leeft-expositie/s-hBapEbOjJ0r?si=862e50aa33284ccdbcc02f71239eb413

Over de auteur

Youssef El Khattabi

Youssef el Khattabi is journalist afkomstig uit Amersfoort. Youssef heeft een brede interesse en passie, van popcultuur tot jazz tot de Spaanse filmindustrie. Youssef kan niet stil zitten en is altijd in de weer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.