Na 10 jaar plannen, eindelijk werkelijkheid: de nieuwe ambulancestandplaats

Na 10 jaar plannen, eindelijk werkelijkheid: de nieuwe ambulancestandplaats

Een ambulance die eropuit trekt

De gemeente Amersfoort en de RAVU (Regionale AmbulanceVoorziening Utrecht) hebben eindelijk een nieuwe locatie gevonden voor de ambulancestandplaats. Het nieuwbouwproject aan de Middelhoefseweg is de nieuwe locatie geworden voor de ambulancepost.  

De ambulancepost die gevestigd was aan de Zonnehof in Amersfoort moet door een nieuwbouwproject aldaar een andere locatie zoeken. Gemeente Amersfoort en RAVU zijn hard op zoek gegaan en zijn geslaagd in het vinden van een geschikte locatie. Het nieuwbouwproject aan de Middelhoefseweg in Amersfoort zal de nieuwe locatie zijn van de ambulancepost.

De drie argumenten

Het plan voor de nieuwe locatie staat al bijna meer dan 10 jaar op de agenda. De oude locatie had zo’n 10 jaar geleden een nieuwbestemmingsplan gekregen en hier paste een ambulancepost niet meer in, ook werd de binnenstad van Amersfoort steeds autoluwer en was het steeds lastiger voor de ambulancepost om uit te rukken. Sinds een paar jaar rijdt de RAVU met de nieuwe ambulance sprinters en deze grotere ambulances pasten niet op de locatie aan de Zonnehof. Dit werden de drie belangrijkste argumenten voor de RAVU om de oude locatie te gaan verlaten.

Nieuwbouw

 De nieuwe locatie moet nog gebouwd gaan worden. Hierdoor is de ambulancepost tijdelijk naar een andere locatie in Amersfoort. Deze locatie zit op bedrijventerrein de Isselt aan de Nijverheidsweg-Noord in Amersfoort. Om de nieuwe locatie te gaan realiseren is de RAVU druk in gesprek met de grondaankoop.

Buurtbewoners

De bewoners in de buurt van de nieuwe locatie worden op 7 oktober 2021 geïnformeerd over het nieuwbouwproject. “Dit zullen wij doen in goede harmonie met omwonenden, samen met de gemeente Amersfoort”, aldus Adrie Duizendstra manager Facilitaire Zaken RAVU.

Over de auteur

Savannah Dekker

De Hillegomse Savannah Dekker (1999) is journalist en studeert sinds 2021 aan de Hogeschool van Utrecht. Hier vervult zij de taken audio, tekst en fotografie voor KeiNieuws. Ze heeft ambitie om een bekende journalist te worden om zo de waakhond van de Nederlandse samenleving te zijn. Ze is erg kritisch en zit altijd boven op de feiten. Buiten journalistiek om speelt Savannah rugby bij The Bassets in Sassenheim, dit helpt haar om haar hoofd leeg te maken na een drukke dag op de redactie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.