Dankzij EHBO cursus is peuter gered

Dankzij EHBO cursus is peuter gered

Afgelopen maand was het schrikken voor een gezin in Amersfoort: hun peuter dreigde te stikken in een snoepje. Gelukkig was jongeman Bunyamin Tunc in de buurt. Hij heeft het kindje weten te redden mede dankzij zijn behaalde EHBO diploma.

Bunyamin Tunc ontving van de burgemeester van Amersfoort de oorkonde van dapperheid voor deze daad. Hij ontving deze op maandag 27 september voor zijn acties op het Euterplein eerder deze maand. Ook heeft de dappere Amersfoorter een speld met het wapen van Amersfoort gekregen. Burgemeester Lucas Bolsius is trots op deze dappere Amersfoorter.

Redder in nood

Dankzij zijn EHBO cursus heeft hij het kindje weten te redden. Een gemiddelde cursus, zoals Tunc heeft gehaald, duurt rond de 6 uur. Als je deze cursus behaald, kan het in de toekomst erg gunstig zijn voor je omgeving. Als inwoners van Amersfoort gezamenlijk het volgen van een cursus als prioriteit gaan zien, kunnen veel ongelukken worden voorkomen. Amersfoort kan mede hierdoor een veiligere stad worden.

Tientallen cursussen te volgen

Er zou veel meer aandacht moeten gaan naar het volgen van een eerste hulp bij ongelukken cursus, aldus het Rode Kruis. Er zijn speciale cursussen voor baby’s en kinderen. Op de site van het Rode Kruis zijn tientallen cursussen te vinden en voor elke situatie ter beschikking. In de cursussen van het Rode Kruis leer je hoe je eerste hulp verleent in verschillende situaties. Door het aanleren van kennis en oefenen van vaardigheden te combineren, krijg je het zelfvertrouwen om iemand in nood te helpen. Ook in corona tijd zijn deze cursussen te volgen.

Verslaggever Dyan Docter sprak met Jaap van een kinderdagverblijf in Amersfoort. Ze spraken over het belang van een EHBO cursus als je op een kinderdagverb

[embed]https://soundcloud.com/dyan-docter/interview-jaap/s-MoXMsC238QT?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing[/embed]

lijf werkt.

Over de auteur

Hanna Smith

De uit Amsterdam afkomstige Hanna Smith (2003) is tweedejaars journalistiek student aan de Hogeschool Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *