De Bockentrap van Amersfoort trapt af

De Bockentrap van Amersfoort trapt af

-Claudia Schiillinger

Op zaterdag 2 oktober gaat in Amersfoort de zogeheten Bockentrap van start. Dit is een fietsroute langs deelnemende Amersfoortse kroegen waarbij de deelnemers diverse bockbieren kunnen proeven.

Bockentrap

In plaats van het bockbierfestival vieren de Amersfoortse kroegen de start van de herfst met de Bockentrap. Dit is een fietstocht waarbij de deelnemers langs acht verschillende kroegen gaan om daar een bockbiertje te proeven en daarnaast een bijpassende snack te nuttigen.

Tussen half twaalf ’s ochtends en vier uur ‘s middags kunnen de deelnemers terecht achter de Onze Lieve Vrouwetoren. Hier krijgen zij een routekaart, een proefglas en een stempelkaart. Bij iedere kroeg krijgen de deelnemers een stempel. Wanneer zij uiteindelijk alle 8 stempels hebben verzameld, maken ze kans op één van de vijf bockbierpakketten, welke op 9 oktober aan de winnaars uitgereikt zullen worden.

Route

De eerste kroeg die zal worden aangedaan is Café Marktzicht. Hierna zal de tocht zich voortzetten naar Stadscafé Amersfoort, Kafé van Zanten, Het Lokaal, ROER en de Rock City Brewpub. Uiteindelijk gaat de tocht terug richting het Krankeledenplantsoen, waar Long John’s Pub en de Boothill Saloon zullen volgen.

Een beperkt aantal tickets is verkrijgbaar op de site van Rock City Brewing.

Over de auteur

Maikel Teunissen

Overgevlogen vanaf de Veluwe en gestrand op de SVJ; Maikel Teunissen, 20 jaar oud en journalist in spé. Sinds mijn jeugd ben ik altijd al nieuwsgierig geweest. Dusdanig, dat de mate van nieuwsgierigheid op de grens balanceerde tussen beleefd en onbeleefd. Tegenwoordig probeer ik te ontdekken op welk journalistisch vlak ik me wil specialiseren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *