Nationale Onderwijsweek pakt groots uit

Nationale Onderwijsweek pakt groots uit

Bron: Nationale Onderwijsweek

Deze week is de nationale onderwijsweek van start gegaan. Tijdens deze week kan men meedoen aan verschillende activiteiten door de stad. Dit allemaal omdat Amersfoort dit jaar tot ‘Nationale Onderwijsstad’ is benoemd. De stad kreeg deze titel vorig jaar al, maar kon na een jaar wachten alle activiteiten organiseren.

 

Nationale Onderwijsstad

Amersfoort heeft deze titel gekregen omdat ‘… de onderwijspartijen in Amersfoort goed met elkaar samenwerken.’, aldus Nora Chikar, initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsweek. Van peuterspeelzalen tot hogescholen, allemaal weten ze goed samen te werken voor beter onderwijs in de stad. Ondanks dat de Onderwijsweek maar vier dagen is, mag de stad deze titel een jaar lang dragen.

Activiteiten

De activiteiten worde georganiseerd door verschillende onderwijsinstanties binnen de stad Amersfoort. Dit gaat dus in samenwerking met initiatiefnemers van de Nationale Onderwijsweek. De gemeente organiseert niet mee, maar ondersteunt waar nodig. Met ruim 80 activiteiten is er veel te bieden. Van jong tot oud en van actief tot passief. Van lezingen tot speurtochten. Deze activiteiten vinden plaats van 4 tot en met 8 oktober, verspreidt over verschillende locaties binnen de stad.

Corona

Amersfoort kreeg de titel als Onderwijsstad al een jaar eerder. Wegens corona werd het hele initiatief een jaar opgeschoven, in verband met de maatregelen die het kabinet toen trof. Met de huidige versoepelingen is er meer mogelijk. Dit gaat wel gepaard met de QR-code voor de vaccinaties of negatieve testuitslagen. De organisatie achter de activiteiten is blij dat er nu meer mogelijk is.

Verslaggever Gert Barnhoorn is in gesprek gegaan met Nora Chikar, initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsweek. Hij vroeg wat deze week precies inhoudt:

https://soundcloud.com/user-63044419/gert-barnhoorn-onderwijsweek-21/s-OccqqESKDn8?si=099889cc03134f5b88b9322ecc734259

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.