Argwaan over brieven sportcoaches 60 plussers

Argwaan over brieven sportcoaches 60 plussers

Zestigplussers in Leusden krijgen binnenkort een sportcoach aan de deur die peilt hoe fit ze zijn. Wie dat niet wil, had een antwoordkaartje in moeten vullen en op de post moeten doen. Veel inwoners zijn het er niet mee eens. ‘Het lijkt net een dreigement’ – Raymond (69).

De brieven komen vanuit GALM (Groninger Actief Leven Model) en is bij 1500 adressen op de deurmat gevallen. Als je niet hebt aangegeven dat je niet geïnteresseerd bent, komt er een sportcoach aan de deur, dit zou voor 1 oktober moeten gebeuren. Dit is om de fitheid en gezondheid van 60 plussers te peilen en ze te stimuleren gezonder te gaan leven.

“Ik open mijn post niet snel. Ik heb deze brief net op tijd geopend en aangegeven dat ik absoluut niet geïnteresseerd ben.” Geeft Raymond uit Leusden aan. “Ik roei 2 ochtenden per week twee uur, ik wandel drie keer per dag met mijn hond en ik doe alles fietsend of lopend. Ik begrijp het idee; ouderen stimuleren en helpen te bewegen, maar dit voelt niet helemaal goed voor ons.” Raymond vindt dat het uiteindelijk de verantwoordelijkheid is van de persoon zelf.

Veel mensen vragen zich af of deze manier van mensen werven toegestaan is. Bij commerciële bedrijven mag dit namelijk niet, maar de gemeente is geen commercieel bedrijf. Daarom hebben veel partijen er vraagtekens bij. Ook hebben veel mensen twijfels bij de manier waarop. Tegenwoordig laten veel mensen hun post weken lang ongeopend liggen, zo ook deze brief. Hierom kunnen mensen niet op tijd aangeven dat ze geen interesse hebben en staan sportcoaches voor een dichte deur. Raymond denkt dat ze het beter andersom hadden kunnen aanpakken; alleen antwoord geven als je wél geïnteresseerd bent. Zo heb je op een eerlijkere manier een clubje gemotiveerde mensen.

https://soundcloud.com/carlijn-muller/interviewbewonerleusden/s-1RAVqT68V1l?si=ed8b7d7db03040918ece06f0534488e6

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *