Amersfoort Business Event tussen de dieren

Amersfoort Business Event tussen de dieren

“Toekomstgericht ondernemen in en voor Amersfoort”, dat is het motto dat centraal stond tijdens het Amersfoort Business Event op 14 oktober. Dit event heeft plaatsgevonden in Dierenpark Amersfoort en was bedoeld om alle verschillende Amersfoortse ondernemingen met elkaar kennis te laten maken en meer betrokkenheid bij de stad te creëren.

Ondernemersverenigingen VAO en VAB tezamen met het Amersfoort Business Team nodigden iedere Amersfoortse ondernemer uit voor het Amersfoort Business Event. Op deze manier wilden de organisatoren corona achter zich laten en de ‘(veer)kracht’ van de stad vieren.

De vormgeving van het Business Event bestond uit een uitgebreid programma, waaronder entertainment, informatie-stands, ronde tafels en diverse activiteiten. Het event werd afgetrapt door de Amersfoortse Fountainheads. “Wij zijn pas tevreden als iedereen ‘prettig ongerust’ de deur uit gaat of z’n scherm uitzet en dat ze morgen iets anders doen dan dat ze gisteren deden”.

Na de introductie werden de bezoekers groepsgewijs voorgesteld aan de verschillende werelden van ‘Vitaliteit’, ‘Cultuur’ en ‘Dierenrijk’. Deze drie onderwerpen zijn overkoepelend betreffende het ondernemen in de stad. Zo kan de cultuursector medewerkers inspireren en kan de zakenwereld de cultuursector weer helpen met commercie. Op deze manier blijft de stad ‘Vitaal’. ‘Dierenrijk was meer een knipoog naar het publiek, aangezien het event plaatsvond in een dierentuin. “Er zijn heel veel paralellen tussen dierenroedels en een bedrijf”, Aldus Jeroen van der Bijl, voorzitter van de VAO.

Uiteindelijk werd het event afgesloten met een borrel waarbij een Amersfoortse DJ vanuit het platform BookThat033 kwam optreden.

Verslaggever Rachel Willering interviewde Astrid Wassenaar, Directrice Dierenpark Amersfoort. Ook sprak ze nog met Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen, oftewel de “Fountainheads”. De eerste vraag wordt gesteld aan Astrid Wassenaar, waarom ze ervoor heeft gekozen het Business Event te hosten:

Over de auteur

Maikel Teunissen

Overgevlogen vanaf de Veluwe en gestrand op de SVJ; Maikel Teunissen, 20 jaar oud en journalist in spé. Sinds mijn jeugd ben ik altijd al nieuwsgierig geweest. Dusdanig, dat de mate van nieuwsgierigheid op de grens balanceerde tussen beleefd en onbeleefd. Tegenwoordig probeer ik te ontdekken op welk journalistisch vlak ik me wil specialiseren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.