Seance op begraafplaats Rusthof in Leusden niet te verantwoorden

Seance op begraafplaats Rusthof in Leusden niet te verantwoorden

Op de begraafplaats Rusthof in Leusden heeft op de avond van 11 september een groep van zes personen een seance uitgevoerd na sluitingstijd. Tijdens een seance komt een groep spirituele mensen met een medium bijeen en proberen zij in contact te komen met de overledenen. Op deze avond was er ook een medewerker van de begraafplaats aanwezig om de groep spirituele mensen te begeleiden over de begraafplaats.

Nabestaanden

 De nabestaanden van de overledenen die rusten op de begraafplaats waren niet op de hoogte van de seance. Een vader had bij het graf van zijn kind een achtergebleven camera gevonden en kwam zo achter de gebeurtenis. De vader had verhaal gehaald bij de begraafplaats, en kreeg te horen dat deze seance heeft plaats gevonden met toestemming. Inmiddels is namens Lucas Bolsius, de burgemeester van Amersfoort en Wilco Plaggenborg, de directeur van begraafplaats Rusthof een excuusbrief naar alle nabestaanden van overleden die rusten op begraafplaats Rusthof gestuurd.

Spiritueel begeleider

Spiritueel tarotlezer John Hagen zegt hierover: “wij hebben niks voor niks een rustplaats, je moet de doden dan ook laten rusten”. Op de begraafplaats Rusthof liggen geen zielen meer en daarom had er ook geen seance plaats mogen vinden. “Je gaat geen plek creëren om geesten op te roepen, als geesten spontaan doorkomen is het oké, maar niet omdat wij ze oproepen. Zo werkt het niet”, aldus John Hagen, spiritueel tarotlezer.

Verslaggever Alexandra Sidhom interviewde John Hagen, spiritueel tarotlezer. Alexandra vroeg John wat de rol van een medium is:

Over de auteur

Savannah Dekker

De Hillegomse Savannah Dekker (1999) is journalist en studeert sinds 2021 aan de Hogeschool van Utrecht. Hier vervult zij de taken audio, tekst en fotografie voor KeiNieuws. Ze heeft ambitie om een bekende journalist te worden om zo de waakhond van de Nederlandse samenleving te zijn. Ze is erg kritisch en zit altijd boven op de feiten. Buiten journalistiek om speelt Savannah rugby bij The Bassets in Sassenheim, dit helpt haar om haar hoofd leeg te maken na een drukke dag op de redactie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *