Kinderwijkdialoog in Kruiskamp

Kinderwijkdialoog in Kruiskamp

Foto: Youssef el Khattabi

De kinderwijkdialoog wordt dit jaar opnieuw gehouden. De kinderwijkdialoog wordt in de wijk kruiskamp georganiseerd. De kinderwijkdialoog is tot stand gekomen door Initiatiefnemer Maarten Rector die werkt samen met stichting ABC. 

Donderdag 28 november wordt de kinderwijkdialoog georganiseerd. Bij dit evenement worden kinderen in een informele setting geplaatst, zodat ze met elkaar in gesprek kunnen gaan over verscheidene thema’s. Bijzonder is dat dit jaar een van de thema’s parallel staat aan de realisering van het nieuwe stadshuis. Dat maakt dat de kinderwijkdialoog een onderdeel is van het project: Bouw een stad. Bouw een stad is een project dat er voor zorgt dat Amersfoorters hun visie over hun eigen stad kan uitdrukken.

Het nut

Volgens de organistoren is het van belang dat er een kinderwijkdialoog is. Een kinderwijkdialoog zouden kinderen uit hun ”comfortzone” brengen en aansporen om bepaalde skills te vervaardigen zoals spreken, presenteren en bovendien aandachtig luisteren. Ook zorgt een kinderwijkdialoog ervoor dat kinderen met andere kinderen van andere scholen in contact komen.

https://soundcloud.com/youssef-el-khattabi-235752949/maarten-rector-mixdown/s-ISkfygNO1WF?si=9a04ffd7d9db46e890f57c57171272ce

Over de auteur

Youssef El Khattabi

Youssef el Khattabi is journalist afkomstig uit Amersfoort. Youssef heeft een brede interesse en passie, van popcultuur tot jazz tot de Spaanse filmindustrie. Youssef kan niet stil zitten en is altijd in de weer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *