Je snor showen tijdens Movember, zo doen ze het in Amersfoort

Je snor showen tijdens Movember, zo doen ze het in Amersfoort

Het is bijna november en dat betekent dat Movember er weer aankomt. Dit internationale evenement wordt jaarlijks gehouden en staat volledig in het teken van het laten staan van je snor om zo aandacht te vragen voor gezondheidsproblemen bij mannen. Vele barbiers in heel Nederland zullen deze maand klaarstaan voor het onderhoud van de snorren.  

 

De belangrijkste snor die je ooit hebt laten staan  

Het doel is groot. Movember houdt in dat je een maand lang je snor laat staan, maar waarom? Een snor valt op en kan hiermee donaties, gesprekken en verandering op gang brengen op het gebied van de gezondheid onder mannen. De organisaties vestigen zich hierbij op zowel de fysieke- als de mentale gezondheid van de man. 

Wie doen er mee? 

Een snor laten staan klinkt eenvoudig, maar voor vele mannen is het toch een lastige drempel om mee te doen. Wessel (25) uit Amersfoort doet dit jaar mee, maar was in het begin huiverig. “Ik geef niet veel om andermans mening, maar zomaar met een snor rondlopen vond ik toch spannend.” “Ik heb alsnog gekozen om wél mee te doen omdat ik het initiatief belangrijk vind en hier aandacht voor wil vragen. 

Barbershop Amersfoort 

Mo van Barbershop Amersfoort merkt ook veel van het evenement. “Ik raad deelnemers aan om sowieso de start te maken bij een barbershop, om zo een goede basis te leggen.” De shop is een plek waar mannen spreken. De mening van de partner als het gaat om het uiterlijk is belangrijk, maar Mo benadrukt dat het belangrijk is om nieuwe dingen te kunnen proberen. “De klant moet hier een podium krijgen om vooral zelf te kunnen kiezen wat ze willen.” 

 

Verslaggever Anna-Britt ging langs bij Mo en vroeg hem of er bij hem in november veel klanten zijn die meedoen aan Movember.

[embed]https://soundcloud.com/user-80989425/barbershop-interview-mixdown/s-LUp1Kf5gPAJ?si=0ddf9de7dbf84c9cafc3087c2b6278cd[/embed]

Over de auteur

Anna-Britt Ruijgers

Anna-Britt Ruijgers (2001) is student Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *