Gemeente Amersfoort staat nog steeds achter het besluit om geen algeheel vuurwerkverbod in te voeren

Gemeente Amersfoort staat nog steeds achter het besluit om geen algeheel vuurwerkverbod in te voeren

bron: publicdomainpictures.net

De gemeente Amersfoort staat, ondanks het vuurwerkoverlast van vorige week vrijdag, nog steeds achter de beslissing om dit jaar geen vuurwerkverbod in te voeren. Het is dit jaar wel landelijk verboden om vuurwerk in de categorie F3 te verkopen en af te steken.

 Harde knallen

Vorige week vrijdag werd Amersfoort opgeschrikt door tientallen harde knallen. Volgens de politie zou het om vuurwerk gaan. Door wie de overlast werd veroorzaakt is niet duidelijk: ‘Het is heel lastig bij vuurwerkoverlast de overtreder op heterdaad te betrappen, de vogel is vaak al gevlogen als de BOA of politie ter plaatse is. Als mensen meldingen doen dan krijgen we wel een beeld van de plekken waarop de overlast zich concentreert en kan daar extra aandacht voor gevraagd worden binnen team Handhaving of politie. En dan kan er wellicht vaker gepatrouilleerd worden op die plekken.’ Aldus Judith Wildbret (woordvoerder gemeente Amersfoort)

 

Geen verbod

Begin oktober maakte de gemeente Amersfoort bekend dat er geen algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk gaat komen deze jaarwisseling. Een gemeente is niet bevoegd om een verkoopverbod in te voeren. Een gemeente kan echter wel een afsteekverbod invoeren.

Onze verslaggeefster Dyan Docter vroeg burgemeester Bolsius waarom de gemeente Amersfoort ervoor heeft gekozen om geen afsteekverbod in te voeren.

https://soundcloud.com/dyan-docter/interview-burgemeester-bolsius-vuurwerkbeleid/s-282ZedV3Y5X?si=b855e237ecc34ad18341a806bb717105

Over de auteur

Dyan Docter

Dyan Docter (2004) is student journalistiek aan de hogeschool van Utrecht. Ze heeft voor deze studie gekozen omdat ze houdt van schrijven en erg maatschappelijk betrokken is. In de toekomst zou ze graag artikelen schrijven voor kranten en tijdschriften. Met haar kritische houding en brede belangstelling hoopt ze een verschil te maken binnen de Nederlandse media.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.