Grote brand in natuurgebied het Jaomerdal

Grote brand in natuurgebied het Jaomerdal

VENLO – Een grote brand heeft zaterdagnacht op 20 september in natuurgebied het Jaomerdal in Venlo 3000m2 van de omgeving aangetast. Rond vier uur werd debrandweer ingeschakeld, maar door slechte bereikbaarheid van het gebied groeide de brand al snel door naar een zeer grote brand. De brandweer heeft in die nacht het treinverkeer tussen 4.00 en 7.00 uur stilgelegd. 

De brand ontstond op de Jammerdaalseweg in Venlo, maar omdat er overal bomen en bos omheen was kon de brandweer niet snel ter plaatse komen. De brand groeide daarom al snel van 500m2 uit naar 3000m2, dit meldde de brandweer. Zondagochtend om 6.30 uur had de brandweer de brand onder controle, maar zijn ze wel nog enkele uurtjes bezig geweest met het nablussen van de brand. Omdat de brand plaats vond langs het spoor, heeft de brandweer besloten om het treinverkeer zondagochtend stil te laten leggen. Rond zevenuur kon het treinverkeer weer normaal zijn doorgang vinden. 

Vier blusvoertuigen en drie waterwagens hebben geholpen bij het bestrijden van de brand. Omwonenden meldden dan ook op Twitter dat er heel wat geluid en sirenes te horen waren. Veel bewoners zijn die nacht wakker geworden of hebben wat gehoordEr zijn verder geen mensen gewond geraakt en er is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *