Venlose bruiloft besmettingshaard van corona

Venlose bruiloft besmettingshaard van corona

VENLO – Een bruiloft die begin deze maand plaatsvond in Venlo die een besmettingshaard blijkt te zijn geweest van het coronavirus, zorgde ervoor dat twee kinderdagverblijven in Duitsland moesten sluiten. Zesentwintig mensen uit Duitsland, die op de bruiloft aanwezig waren, zijn sindsdien positief getest op het virus, dit liet de gezondheidsdienst van Wesel weten. Alle bruiloftsgasten zitten sinds vrijdag in quarantaine en mogen daar pas uit na een negatief testresultaat. 

 

Ruim 100 inwoners van de Duitse steden Dinslaken en Moers, in de buurt van Duisburg, woonden begin deze maand een bruiloft bij in Venlo. Na deze bruiloft is er een opeenstapeling van infecties ontstaan die allemaal aan elkaar gerelateerd zijn, dit noemt men een coronacluster. Dat bevestigt de gezondheidsdienst van de “kreis” Wesel, de regio waartoe Dinslaken en Moers behoren. Twee mensen lieten zich positief testen op het coronavirus na het hebben van klachten. Nadat de kreis Wesel ondervond dat deze mensen op een bruiloft waren geweest in Venlo, heeft de gezondheidsdienst van de kreis de gastenlijst opgevraagd en contact opgenomen met iedereen die daar aanwezig was.  

 

De gezondheidsdienst heeft toen grootschalig testen in gang gezet, 26 gasten van de bruiloft werden positief getest. Onder die 26 gevallen horen ook drie kinderen, die naar twee verschillende kinderdagverblijven gaan. Uit voorzorg zijn deze kinderdagverblijven gesloten zolang de quarantaine duurt. Ook is op een middelbare school in Dinslaken een klas in quarantaine gezet tot en met 2 oktober, omdat iemand in die klas zich positief getest heeft na de bruiloft. In Venlo is er geen teken van extra besmettingen of een coronacluster na de desbetreffende bruiloft, het heeft tot nu toe alleen Duitsland geraakt. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *