‘Speren en jachthonden’ – Stropers aangehouden in Zuid-Limburg 

‘Speren en jachthonden’ – Stropers aangehouden in Zuid-Limburg 

BERG – In het weekend van 26 en 27 September zijn vijf stropers aangehouden in een natuurgebied bij Berg en Terblijt, zij waren gewapend met houten speren en hadden jachthonden bij zich. Mogelijk zijn twee medeplichtigen weggekomen. Agent Theo Scheenen was ter plaatse en stond ons te woord. 
 
De melding was gedaan door een omwonende, zij reed in de avond langs het natuurgebied en zag een busje met een verdachte groep mannen. Omdat de mannen met speren gewapend leken en honden bij zich hadden, belde de zij de politie. Deze stuurde een basisteam naar de locatie. 

Agent Theo Scheenen was deel van het ingeschakelde basisteam van Politie Heuvelland, hij is het aanspreekpunt voor milieuzaken bij het team.
Scheenen bevestigt dat in totaal vijf mannen zijn aangehouden. Omdat bij de melding sprake was van zeven verdachten, vermoedt hij dat er twee zijn ontsnapt.

De aangehouden mannen hadden stokken en twee jachthonden bij zich. In de omgeving is een houten speer gevonden, deze behoorde waarschijnlijk ook aan hen toe. De verdachten hadden in hun busje een warmtebeeldcamera: Deze brachten zij mogelijk met de bedoeling wild te vinden

De verdachten beweerden dat zij in het natuurgebied aan het wandelen waren. Omdat zij geen gevangen wild bij zich hadden, wordt het moeilijk om een misdrijf aan te tonen. Maar agent Scheenen wil het daar niet bij laten: Hij zal zich nog verder in de zaak verdiepen, en mogelijk in samenwerking met Staatsbosbeheer en andere natuurbehoudsorganisaties proberen de mannen juridisch te vervolgen.

Stroop is een groeiend probleem in Nederland: Mede door een afname van Buitengewone Opsporingsambtenaren Milieu en mede door een gebrek aan geld bij natuurbehoudsorganisaties wordt het steeds moeilijker om te voorkomen dat illegaal gejaagd wordt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *