11devande11de wederom gereduceerd

11devande11de wederom gereduceerd

ROERMOND – De Sjeng Kraft Kompenei heeft de 11devande11de wederom moeten reduceren na de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen die vorige week dinsdag zijn ingegaan. Het evenement zou plaatsvinden in Roermond met een verwacht bezoekersaantal van 15.000 mensen. Nu mag dat niet meer; er mogen geen 2.500 zelfs geen 200 mensen aanwezig zijn. De organisatie en L1 maken een uitzending waarbij 30 carnavalsvierders worden uitgenodigd. 

Jaarlijks wordt tijdens de 11devande11de het carnavalsseizoen geopend, dit jaar zal het echter anders dan anders worden. Er mogen volgens de nieuwe maatregelen, die vorige week maandag bekend zijn gemaakt door premier Rutte, nog maar 30 mensen binnen in één ruimte aanwezig zijn. Dit brengt veel roet in het eten van de Sjeng Kraft Kompenei, die de 11vande11de organiseert.  

Woordvoerder van de organisatie, Marcel van Eeghem, vertelt dat ze wel meer personen zouden willen, maar dat helaas niet meer mag. “We begonnen met een bezoekersaantal van 15.000, toen zijn we opgeschort naar 2.500 en 200 en nu uiteindelijk nog maar 30.” Volgens van Eeghem is het wel belangrijk om iets te doen en dit zal hoe dan ook gebeuren. Als er een lockdown komt, komt er een uitzending vanuit de studio van L1. “Limburgers vinden de Limburgse cultuur belangrijk, dus moeten wij ervoor zorgen dat deze bereikbaar en zichtbaar is. De uitzending van de 11devande11de op L1 heeft normaal een kijkdichtheid van 400.000, dus een grote doelgroep verwacht dat er iets komt.”  

Om 11:11 uur wordt het carnavalsseizoen officieel geopend door elf kanonschoten af te schieten live op L1 televisie. Dit gebeurt waarschijnlijk buiten, maar er wordt nog overlegd met gemeente Roermond over de precieze invulling. Vervolgens komt er een uitzending op L1 met ieder uur portretten van artiesten, terugblikken van voorgaande edities en artiesten die optreden. Vanaf zes uur begint er een live muziekprogramma, waarschijnlijk in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Daar zullen een aantal artiesten dan langer optreden als normaal, zodat er minder verschillende artiesten nodig zijn. 

De Sjeng Kraft Kompenei gaat samen met L1 de 30 gelukkigen, die het evenement live mogen bijwonen, selecteren. Zo gaan ze op zoek naar bijvoorbeeld de beste carnavalsvierder of een fan van de 11devande11de. Deze mensen mogen dan naar de ECI Cultuurfabriek komen en kunnen daar dan op 1,5 meter afstand van elkaar, zittend, kijken naar het programma. 

Het evenement zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden in Roermond, nadat het een lange tijd in Maastricht is geweest. Woordvoerder, Marcel van Eeghem, zegt dat de organisatie niet bang is dat Roermond hierdoor een negatieve eerste indruk achterlaat. “Als het nog in Maastricht zou zijn, hadden we dezelfde oplossing moeten vinden. Roermond staat helemaal achter het evenement en het wordt enorm gesupport. 

De focus van de Sjeng Kraft Kompenei ligt na de 11devan11de volledig op 11 november 2021, de werkzaamheden liggen al op de plank. Van Eeghem: “Het staat al met potlood in de steigers en we gaan ervanuit dat we volgend jaar de 11devande11de weer als vanouds kunnen organiseren.” 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *