Eindelijk mobiel bereik in Altweerterheide door KPN-zendmast

Eindelijk mobiel bereik in Altweerterheide door KPN-zendmast

Dekkingskaart KPN Altweerterheide

WEERT – Na jaren van slecht bereik en meerdere klachten vanuit de inwoners is door KPN besloten een zendmast te plaatsen op het parkeerterrein van sportpark Op Den Das. Inwoners van het Weerter kerkdorp Altweerterheide zijn er blij mee: “Eindelijk zijn we bereikbaar op onze mobiele telefoon”

Altweerterheide is een dorp gelegen aan de Belgische grens. Jarenlang klaagden inwoners bij mobiele data-aanbieder en de gemeente voor een zendmast die zorgt voor ontvangst. De inwoners willen bereikbaar zijn in het hele dorp en thuis kunnen bellen of sms’en met hun mobiel. Onder een bericht op Facebook reageerden mensen erg enthousiast op het nieuws: “Eindelijk… Hopelijk hoeven wij nu de deur niet meer uit om ontvangst te krijgen”, “nu kan mijn postduif eindelijk met pensioen” en “eindelijk geen welkom in België meer” waren een aantal van de meer dan 90 positieve reacties.

Voordat de zendmast er ook daadwerkelijk is, zal de gemeente eerst een vergunning moeten geven voor het kappen van drie berkenbomen die op de aangegeven locatie in de weg staan. De bewoners zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *