11devande11de waarschijnlijk toch zonder publiek 

11devande11de waarschijnlijk toch zonder publiek 

ROERMOND – De Sjeng Kraft Kompenei is naar aanleiding van de brief, die de veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Limburg-Zuid gisteren hebben rondgestuurd, wederom in overleg met gemeente Roermond of ze de 11devande11de helemaal moeten schrappen. In de brief werd bekend gemaakt dat alle grote evenementen en optochten die te maken hebben met carnaval niet door mogen gaan. 

Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, is voorzitter van veiligheidsregio Limburg-Noord en Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht, is voorzitter van veiligheidsregio Limburg-Zuid. Zij schreven de brief waarin de boodschap stond, dat alle grote evenementen en optochten die te maken hebben met carnaval niet door mogen gaan. Het besluit is genomen na overleg met de Gouverneur en alle Limburgse burgemeesters. “De verantwoordelijkheid voor de vergunningverlening ligt lokaal bij de gemeenten/de lokale burgemeesters, maar voor de eenduidigheid en het voorkomen van regionale en lokale verschillen trekken we samen één lijn in onze provincie, zo staat in de brief. 

Marcel van Eeghem, woordvoerder van de Sjeng Kraft Kompenei die de 11devande11de organiseert, vertelt dat het idee dat ze hadden over de 11devande11de hoogstwaarschijnlijk gecanceld wordt. Het idee was om het carnavalsseizoen in te schieten met een kanon en vervolgens met een uitgekozen publiek van 30 man alsnog een uitzending te maken. De brief van de veiligheidsregio’s heeft voor twijfel gezorgd binnen de Sjeng Kraft Kompenei. “We zijn weer opnieuw in gesprek met gemeente Roermond over wat nu de beste oplossing is voor komende editie”. Waarschijnlijk wordt het een uitzending vanuit de televisiestudio bij L1 waar oude beelden en fragmenten van de 11devande11de worden uitgezonden. “Het is helaas zoals het is en we kijken nu gewoon met goede moed verder naar de 11devande11de van 2021. In de hoop dat we dan weer mogen doen wat we altijd hebben gedaan.”, zegt van Eeghem. 

Zie ook: “11devande11de wederom gereduceerd” 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *