Voedselbanken hebben het moeilijk

Voedselbanken hebben het moeilijk

Door : Olivier Bakker

Maastricht-Het aantal donaties aan voedselbanken is gestagneerd. Dit komt onder andere door dat supermarkten hun producten afprijzen om zo min mogelijk over te houden. Dit raakt de voedselbanken zwaar omdat normaal de overige producten naar de voedslebanken toegaat. Ook is er een tekort aan vrijwilligers. 

 

 Volgenmevrouw Verwei is het probleem niet vandaag of morgen op te lossen. Een goed vooruitzicht is dat kerst eraan komt en deze tijd van het jaar komen er veel donaties binnen. Het is volgen mevrouw Verwei belangrijk goede acties klaar te hebben liggen om bijvoorbeeld vrijwilligers te vergaren. Voorbeelden hiervan zijn langs de deur gaan acties en acties om geld op te halen. Ook is er een rekeningnummer aangemaakt zodat mensen kunnen doneren.  

 

Op 24 maart is er een calamiteitenfonds het leven in geroepen door de rijksoverheid er is 4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor voedselbanken. Als voedselbank kan je hier beroep op doen. Ook heeft de gemeente van Limburg Zuid waardebonnen vrijgesteld voor de leden van de voedselbank. 

 

De voorraden van de voedselbanken worden opgemaakt volgens mevrouw Verwei terwijl deze voorraden bedoeld zijn voor de rest van het jaar. Safe spelen wordt steeds lastiger. Er zullen dus nieuwe initiatieven moeten komen om het als voedselbank vol te kunne houden 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *