Oorlogsboek voor Nederlandse en Duitse Jeugd

Oorlogsboek voor Nederlandse en Duitse Jeugd

SAMSUNG

VENRAY- Verschillende gemeenten en stichtingen in Noord-Limburg en aangrenzende Duitse gemeenten hebben de afgelopen maanden samengewerkt om een oorlogsboek te maken.  De doelgroep van het boek zijn Nederlandse en Duitse jeugd van 10 tot en met 14 jaar. Het boek is gemaakt om stil te staan bij de 75 jaar bevrijding van Nederland. 

Het boek werd geïnitieerd door zeven Duitse gemeenten en acht Nederlandse gemeenten. Samen met Euregio RMN, Stichting Vredeseducatie en de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn. Op donderdag 1 oktober zal het eerste exemplaar worden uitgereikt aan een Duitse en een Nederlandse leerling. Brigitta Radermacher, Duitse Bundes regeringspresident, en  Theo Bovens, gouverneur van Limburg, zullen de boeken gaan uitreiken.  

Het boek is gevuld met puzzels, raadsels en lokale verhalen over vrijheid van gemeenten in Noord-Limburg en aangrenzende Duitse gemeenten. Het boek zal worden uitgegeven in het Duits en in het Nederlands. In het Duitse boek zal er een stuk worden toegewijd aan het Nederlandse perspectief van de oorlog, bevrijding en wederopbouw en in het Nederlandse boek zullen dezelfde onderwerpen behandeld worden vanuit het Duitse perspectief. De exemplaren zullen gratis worden weggegeven aan scholen en recreatieoorden.  

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *